Κοινωνία

Το προφίλ του Ιερέα για την επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού αναφέρει η ΕΛΑΣ

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο 37χρονος ιερέας βρισκόταν ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου που επικύρωσε την καθαίρεσή του καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.


Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.


Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό στους Μητροπολίτες που κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει.

Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα. 

Ο δράστης όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες συνελήφθη άμεσα κάθως από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε μια περιπολία.


Η υπόθεση με τα ναρκωτικά 


Τον Ιούνιο του 2018 ο 37χρονος ιερέας είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ιερέας που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, έκρυβε... κοκαΐνη κάτω από το ράσο του και μάλιστα στα απόκρυφά του, πιστεύοντας ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ιδιότητά του και δεν θα τον έψαχναν!

Όμως οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας που είχαν σχετικές πληροφορίες όταν του έκαναν σωματική έρευνα, διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο και μάλιστα κρυμμένο σε... «επίμαχο» σημείο έκρυβε ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνης!

Ο νεαρός παπάς οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι βρέθηκε σε... στιγμή αδυναμίας και ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ιερωμένος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές καθώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τις είχε απασχολήσει όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας.

Τότε, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο με την ανταλλαγή... «γαλλικών» ανάμεσα στο νεαρό εφημέριο και ενορίτες που του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες! Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να μην ξεσπάσει σύρραξη! Ο ιερέας τέθηκε για ένα διάστημα σε αργία, αλλά μετά απομακρύνθηκε με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο