Κοινωνία

Τα 6 εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Εγκλήματα που σοκάρουν μια γειτονιά, μια πόλη, μια χώρα. Άνθρωποι υπεράνω υποψίας, της διπλανής πόρτας, αφαιρούν ζωές. Σκηνοθετούν εξαφανίσεις, σκηνικά ληστειών ή αυτοκτονίας. Χωρίς δισταγμό εμφανίζονται στα ΜΜΕ απευθύνοντας έκκληση να βρεθούν οι δολοφόνοι γνωρίζοντας πως είναι οι ίδιοι. Να βρεθούν τα πρόσωπα που οι ίδιοι έχουν «εξαφανίσει».

Ως προς τα κίνητρα, όπως σημειώνουν στα «ΝΕΑ» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., διαφέρουν σε κάθε περίπτωση: οικονομικές διαφορές, ερωτικό πάθος, προσβολή της τιμής, άμυνα, ψυχοπαθολογία δράστη, έκρηξη θυμού…

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον 33χρονο πιλότο να παραπλανεί επί 30 και πλέον ημέρες τις διωκτικές Αρχές κάνοντας λόγο για εισβολή ληστών που σκότωσαν τη γυναίκα του και τους λήστεψαν, επανέφερε μνήμες αντίστοιχων υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 1994 ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Βαγιωνής κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε με ξίφος την 33χρονη Ελένη Πίσχου. Την ημέρα του εγκλήματος ο βιομήχανος βρισκόταν στο γραφείο του μαζί με τη φιλόλογο. Λίγο αργότερα κάλεσε τον φύλακα του εργοστασίου λέγοντάς του να έρθει στο γραφείο γιατί κάτι έπαθε η φίλη του. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ήταν αθώος. Αρχικά φέρεται να είπε πως το μοιραίο περιστατικό συνέβη από λάθος την ώρα που προσπαθούσαν να αναπαραστήσουν μια σκηνή από την ταινία «Ο σωματοφύλακας». Στη συνέχεια ο Βαγιωνής παρουσίασε μια άλλη εκδοχή λέγοντας πως η Πίσχου έπεσε μόνη της πάνω στο ξίφος. Οπως είχε υποστηρίξει, η γυναίκα έλεγε πως θέλει να αυτοκτονήσει, με τον επιχειρηματία να της απαντά αν έχει το κουράγιο να το κάνει και τότε καρφώθηκε πάνω στο ξίφος και πέθανε.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 κυνηγός εντοπίζει σε δύσβατο σημείο το πτώμα του Κώστα Πολύζου. Η μητέρα και ο πατριός του νεαρού επί πολλά χρόνια εμφανίζονταν στα ΜΜΕ και ζητούσαν απελπισμένοι τη βοήθεια του κόσμου στην αναζήτηση του παιδιού τους. Τελικά, όπως προέκυψε, είχε δολοφονηθεί ύστερα από καβγά από τον πατριό του, ο οποίος στη συνέχεια μαζί με τη μητέρα του τον έθαψαν, ενώ παράλληλα καθάρισαν εξονυχιστικά το σπίτι για να μην αφήσουν ίχνη που θα τους προδώσουν.

Το 2005 χάνονται τα ίχνη της 20χρονης Κικής Κούσογλου από τη Βέροια. Ο 23χρονος τότε σύντροφος της Δάνος Μουρατίδης εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή υποστηρίζοντας πως η σύντροφός του τον εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή. Ο νεαρός συμμετείχε και στις έρευνες για τον εντοπισμό της και ζητούσε από τον κόσμο να βοηθήσει. Εντέλει, ομολόγησε το έγκλημα το οποίο διέπραξε κατά τη διάρκεια καβγά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια εξαδέλφου του, έθαψε το πτώμα στις όχθες του Αλιάκμονα, πετώντας τα πράγματά της σε διάφορα σημεία για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Τον Δεκέμβριο του 2001 ο 58χρονος έμπορος δερμάτων Αχιλλέας Τέντας δολοφονήθηκε στο σπίτι του στον Αλμυρό από τον εραστή της γυναίκας του. Στη συνέχεια το ζευγάρι εξαφάνισε το πτώμα σε πηγάδι της περιοχής και μετέφερε το αυτοκίνητο του θύματος στο λιμάνι του Βόλου για να φανεί πως δήθεν είχε φύγει για ταξίδι. Η γυναίκα δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνιση του άνδρα της και εξέφραζε την ανησυχία της σε παιδιά, συγγενείς και γνωστούς. Παράλληλα, γείτονας είχε αναφέρει πως είχε γίνει μπάζωμα του πηγαδιού μετά την εξαφάνιση… Το ζευγάρι συνελήφθη και ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τον Δεκέμβριο του 2014 ο 42χρονος καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου δολοφονείται σε σπίτι φίλου του στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα. Για την υπόθεση κατηγορήθηκε η 38χρονη σύζυγός του Δήμητρα Λάμπρου, η οποία ισχυριζόταν διαρκώς ότι είναι αθώα. Η ίδια φέρεται να είχε υποστηρίξει σε ομολογία της ότι η σχέση με τον άνδρα της ήταν κακή καθώς τη ζήλευε παθολογικά και τον σκότωσε κατά τη διάρκεια συμπλοκής ύστερα από λογομαχία. Ακολούθως, όμως, αναίρεσε όσα είχε πει. Φέρεται, μάλιστα, να έστησε σκηνικό αυτοκτονίας βάζοντας το περίστροφο στα χέρια του θύματος, ενώ και αυτή δεν είχε διστάσει να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή ζητώντας να εντοπιστούν οι άνθρωποι που κρύβονταν πίσω από τη δολοφονία του 42χρονου.

Τον Ιανουάριο του 2016 ένας 40χρονος σκότωσε την 37χρονη σύζυγο του Ανθή Λινάρδου στον Βελβενδό Κοζάνης. Η άτυχη γυναίκα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, με τον 40χρονο να κατηγορείται ότι τη σκότωσε και την έθαψε στο χωράφι του, υποστηρίζοντας αρχικά πως τον εγκατέλειψε για να ζήσει με τον εραστή της. Μάλιστα, είχε οργώσει το χωράφι για να καλύψει τα ίχνη της πράξης του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...