Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Το χρονικό της απολογίας του δολοφόνου: Ρίχνει ευθύνες στην Καρολάιν

Εκ του αποτελέσματος, οι ισχυρισμοί του, παρά την προσπάθεια των δικαστικών λειτουργών να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις δεν…έπεισαν, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο καταλήγοντας ότι η οδός που έπρεπε να ακολουθήσει μετά τη στυγερή δολοφονία της γυναίκας του, ήταν αυτή προς τις φυλακές Κορυδαλλού! 

 

Επιμένει πως δεν ήταν προσχεδιασμένο 

 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε τα όσα ανέφερε προανακριτικά, δηλώνοντας μετανιωμένος ενώπιον του ανακριτή και υποστήριξε ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα και ότι δεν είχε κίνητρο για τη διάπραξη του. 

Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε μετανιωμένος για το έγκλημα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως μετά, τον χαμό του πρώτου τους παιδιού, η συμπεριφορά της Καρολάιν άλλαξε και «άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις». 

Ο δικηγόρος του πιλότου σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο συζυγοκτόνος ζητεί «συγγνώμη» και εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, παρόλο που για σχεδόν 40 ημέρες επέμενε πως το έγκλημα το είχαν κάνει «άγνωστοι κακοποιοί». Πιο συγκεκριμένα, ο συνήγορος του 32χρονου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του έδωσε τις «απαραίτητες διευκρινήσεις» και δεν άλλαξε τους αρχικούς του ισχυρισμούς. Χαρακτηριστικά σημείωσε: 

«Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μας. 

Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς μετά την πολύωρη απολογία του, Ανακριτής και Εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος θα κρατηθεί στη ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.   

 

Πολιτική αγωγή δήλωσε η οικογένεια της Καρολαιν 



Εν τω μεταξύ, η οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν δια του δικηγόρου της Θαν. Χαρμάνη δήλωσε, χθες, παράσταση πολιτικής αγωγής στην εν εξελίξει ανακριτική έρευνα για τη δολοφονία της 20χρνης. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, «για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει (στα δικαστήρια) στην κατάσταση που είναι και η δήλωση (παράστασης πολιτικής αγωγής) έγινε με εξουσιοδότηση»

Ο κ. Χαρμάνης είπε ακόμη στους δημοσιογράφους: «Αντιλαμβάνεστε την θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση . Η οικονομική κατάσταση της είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί». 



Τι θα γίνει με τη μικρή Λυδία 

 



Την ίδια ώρα, δυο εισαγγελείς ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, έχουν αναλάβει να αποφανθούν για το θέμα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Ήδη οι εισαγγελείς έχουν αναθέσει σε κοινωνικούς λειτουργούς να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα, της οικογένειας του κατηγορούμενου πιλότου και της οικογένειας του θύματος. Στην συνέχεια οι δυο κοινωνικοί λειτουργοί θα συντάξουν τις εκθέσεις τους στις οποίες θα βασιστούν οι εισαγγελείς για να λάβουν την απόφασή τους. Πάντως οι δικηγόροι και των δυο οικογενειών λένε ότι υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να διασφαλιστεί ο συμφέρον του παιδιού.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ