Κοινωνία

Πως θα δηλώσουν τα αποτελέσματα των self test οι εργαζόμενοι

Με «όπλο» τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) έχει επανεκκινήσει η κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου, εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19, τα οποία έχουν καταστεί υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους.

Τι ισχύει με τα self tests στους εργαζόμενους

Ιδιωτικός τομέας

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται να παραλαμβάνουν τρία self tests από τα φαρμακεία από τις 7 Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου, για τις εβδομάδες 07/06, 14/06 και 21/06.

Μάλιστα, ο εργαζόμενος υποχρεούται να κάνει το self test μία φορά την εβδομάδα, 24 ώρες πριν προσέλθει στον χώρο παροχής εργασίας και να δηλώσει το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ο εργαζόμενος υποχρεούται να κάνει το self test μία φορά την εβδομάδα, 24 ώρες πριν προσέλθει στον χώρο παροχής εργασίας.

Για την εβδομάδα από 07/06 έως τις 13/06, κατ' εξαίρεση δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στην εργασία, καθώς ο εργαζόμενος μπορεί να κάνει το τεστ και να δηλώσει το αποτέλεσμα οποιαδήποτε ημέρα έως και την Κυριακή (13/06).

Δημόσιος τομέας

Σχετικά με τους εργαζόμενους του Δημοσίου, τα self tests διατίθενται δωρεάν και αφορούν στις εβδομάδες 7-12 Ιουνίου, 14-21 Ιουνίου και 21-27 Ιουνίου.

Έτσι, όσοι υπάλληλοι βρίσκονται με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους, υποχρεούνται να κάνουν το self test έως και 24 ώρες πριν προσέλθουν στην εργασία τους.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου πρέπει να δηλώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...