Κοινωνία

Πως θα δηλώσουν τα αποτελέσματα των self test οι εργαζόμενοι

Με «όπλο» τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) έχει επανεκκινήσει η κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου, εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19, τα οποία έχουν καταστεί υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους.

Τι ισχύει με τα self tests στους εργαζόμενους

Ιδιωτικός τομέας

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται να παραλαμβάνουν τρία self tests από τα φαρμακεία από τις 7 Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου, για τις εβδομάδες 07/06, 14/06 και 21/06.

Μάλιστα, ο εργαζόμενος υποχρεούται να κάνει το self test μία φορά την εβδομάδα, 24 ώρες πριν προσέλθει στον χώρο παροχής εργασίας και να δηλώσει το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ο εργαζόμενος υποχρεούται να κάνει το self test μία φορά την εβδομάδα, 24 ώρες πριν προσέλθει στον χώρο παροχής εργασίας.

Για την εβδομάδα από 07/06 έως τις 13/06, κατ' εξαίρεση δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στην εργασία, καθώς ο εργαζόμενος μπορεί να κάνει το τεστ και να δηλώσει το αποτέλεσμα οποιαδήποτε ημέρα έως και την Κυριακή (13/06).

Δημόσιος τομέας

Σχετικά με τους εργαζόμενους του Δημοσίου, τα self tests διατίθενται δωρεάν και αφορούν στις εβδομάδες 7-12 Ιουνίου, 14-21 Ιουνίου και 21-27 Ιουνίου.

Έτσι, όσοι υπάλληλοι βρίσκονται με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους, υποχρεούνται να κάνουν το self test έως και 24 ώρες πριν προσέλθουν στην εργασία τους.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου πρέπει να δηλώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...