Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θρίλερ με νέο περιστατικό θρόμβωσης μετά το AstraZeneca

Νέο συμβάν θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca καταγράφηκε στη Λέσβο και εξετάζεται από τις υγειονομικές αρχές.

Στα ύψη είναι η ανησυχία λόγω των περιστατικών θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί στη χώρα μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Μάλιστα, σήμερα έφυγε από τη ζωή η 63χρονη από τη Μυτιλήνη, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στην Εντατική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, 36χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από τις 22 Μαΐου σε νοσοκομείο της Λέσβου, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα θρόμβωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, δέκα ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο.

Νεκρή 63χρονη που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Έχασε τη μάχη η 63χρονη που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η άτυχη γυναίκα από τη Μυτιλήνη νοσηλευόταν στο Βοστανειο εδώ και περίπου ένα μήνα καθώς υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Εξάλλου, τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, έγινε αναφορά στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca με το οποίο αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα περισσότεροι από 740.000 πολίτες. Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του θανατηφόρου περιστατικού της Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...