Κοινωνία

Ελασσόνα:Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές και κοντέινερ

Μπορεί το Πάσχα να πέρασε, αλλά ο Γολγοθάς δεν τελείωσε για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας που η ζωή τους συνεχίζεται σε σκηνές και κοντέινερ, δύο μήνες μετά τον διπλό σεισμό.

Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι, Πραιτώρι, Μαγούλα είναι οι πέντε οικισμοί της περιοχής που αντιμετωπίζουν το πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως γράφει ο Λάμπρος Ζαχαρής στο sputniknews.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια μικρογραφία του μεγαλύτερου προβλήματος εξακολουθεί να αποτελεί το Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Πάνω από 100 οικογένειες μένουν σε κοντέινερ, ενώ οι τοπικές αρχές περιμένουν επιπλέον εννιά κοντέινερ για ισάριθμες οικογένειες ώστε να μεταφερθούν από τις σκηνές.

«Μετά από μια τραγική άνοιξη έρχεται ένα ακόμα πιο δύσκολο καλοκαίρι. Καθώς επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες τα κοντέινερ έχουν ήδη ξεκινήσει να υπερθερμαίνονται. Σε λίγες μέρες θα βράσουν από τη ζέστη. Χρειαζόμαστε κλιματισμό. Αρκετά απ' αυτά δεν έχουν οικιακές συσκευές, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την αποχέτευση και τις οσμές της. Όλα υπολειτουργούν. Δήμοι, περιφέρεια και κυβέρνηση μάς έχουν ξεχάσει» τονίζει στο Sputnik ο Γιάννης Ζαρλαδάνης, πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου Ελασσόνας.

«Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Αν και 130 σπίτια έχουν κηρυχθεί μη κατοικήσιμα, αρκετοί επέστρεψαν σε αυτά. Φοβόμαστε ότι θα χαθούν άνθρωποι από τους μετασεισμούς. Έχουν παρατήσει τις αγροτικές καλλιέργειες, η άρδευση έχει σπάσει. Το οδικό δίκτυο έχει προβλήματα. Όλα προχωρούν με αργούς ρυθμούς» προσθέτει.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Ελασσόνα

Την ώρα που οι άνθρωποι μένουν στα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα», οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν λίγα 24ωρα, σημειώθηκε μετασεισμός 3,6 Ρίχτερ στην περιοχή.

Για απολύτως φυσικό φαινόμενο μετασεισμικής ακολουθίας κάνει λόγο ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στο Sputnik.

«Υπάρχουν δεκάδες σεισμοί που εκδηλώθηκαν μετά τους δυο μεγάλους σεισμούς της Ελασσόνας και θα εκδηλώνονται τους επόμενους μήνες. Είναι κάτι απολύτως φυσικό, δεν συντρέχει κίνδυνος» τονίζει ο επιστήμονας.

Την ίδια ώρα, κατέστησε σαφές ότι είναι επικίνδυνο να μένει κάποιος σε σπίτια με ζημιές, ενώ συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ