Κοινωνία

ΣτΕ: Tι συμβαίνει με την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο

Την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από τρεις αναβολές, η προσφυγή που έκανε η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, «ενάντια στην έξωση της Τέχνης από το Λύκειο». ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προκηρύσσουν διευκολυντική στάση εργασίας προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικής Παιδείας να παρευρεθούν στο δικαστήριο.

Η αντιεκπαιδευτική εγκατάλειψη των σημερινών μαθητών Λυκείου, αυριανών υποψηφίων σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχετίζονται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό, δεν παραβιάζει μόνο το Σύνταγμα και το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με προκείμενη την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε πως: “προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, από τις 11.00 έως τις 14.00 για τους εκπαιδευτικούς της Καλλιτεχνικής Παιδείας (ΠΕ08), προκειμένου να παρευρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην εκδίκαση της προσφυγής τους για την έξωση της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο”.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αναφέρει ότι: “προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, από τις 11.00 έως τις 14.00 για τους εκπαιδευτικούς της Καλλιτεχνικής Παιδείας, προκειμένου να παραστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην εκδίκαση της προσφυγής τους για την έξωση της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο”.

Για το θέμα κυκλοφορεί και ψήφισμα στο Avaaz που μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τέχνη δεν είναι άθυρμα που προορίζεται μόνο για τα παιδιά του Δημοτικού. Η Τέχνη και οι Εκπαιδευτικοί της, των οποίων το 46% βιοπορίζεται αποκλειστικά από τη διδαχή, είναι κοινωνικοί λειτουργοί, γιατί η τέχνη, η Ιστορία της, η Θεωρία της και η Πρακτική της, αγγίζει όλες τις εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και προφέρει γνώση, αφύπνιση και ίαση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...