Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάσχα στον Κορυδαλλό θα κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης

Στον Κορυδαλλό οδηγείται αύριο το πρωί ο Μένιος Φουρθιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί γύρω στις 8:30 – 9:00 το πρωί από την ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι στιγμής, και θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μπει στην ΣΤ πτέρυγα.

Σημειώνεται ότι πριν από την μεταφορά του στον Κορυδαλλό θα έχει κάνει μοριακό τεστ για κορονοϊό.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς και οι δύο κατηγορούμενοι για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος στην υπόθεση που βαρύνεται για πλημμεληματική κατοχή ναρκωτικών.

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή και αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ύστερα από σχετική απόφαση ο Μένιος Φουρθιώτης και οι  συγκατηγορούμενοί του προφυλακίστηκαν.


Να σημειωθεί ότι οι δυο εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Επίσης φέρονται να επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Τι ανέφεραν για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απολογία για δυο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Για δυο, περίπου, ώρες ο παρουσιαστής επιχειρηματολογούσε υπέρ της αθωότητας του ενώπιον του 30ου ανακριτή . Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει με αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγγελέας, μετά από διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δυο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Ο παρουσιαστής φέρεται να αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που «σκηνοθέτησε» τις επιθέσεις στο σπίτι του. Αλλά και οι συγκατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στις επιθέσεις.

Μάλιστα, αναφερόμενοι στο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία που αντιμετωπίζουν φέρονται να ισχυρίστηκαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να επανέλαβαν και ενώπιον του ανακριτή ότι η μόνη σχέση που είχαν με τον Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει για την ασφάλεια του μετά την απόσυρση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί.

Όσο για το γενετικό τύπο ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής ο ίδιος φέρεται να επεσήμανε ότι εκτός από το δικό του dna εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι συμπληρώνοντας πως τον επίμαχο σάκο τον είχε αφήσει στο κανάλι. Οι κατηγορούμενοι αναφερόμενοι στη μηχανή που κατασχέθηκε από την αστυνομία ως το όχημα διαφυγής των δραστών από τη Νέα Ερυθραία φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...