Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μένιος Φουρθιώτης... ο Μοντέρνος Σταχτοπούτος!

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης, με την… αυτοκρατορία του τηλεπαρουσιαστή σιγά-σιγά να καταρρέει.

Στόχος του η δημοσιότητα, κάτω από τα φώτα της οποίας κατάφερε να φτάσει άλλοτε ως ηθοποιός, μάνατζερ, πωλητής τηλεμάρκετινγκ και άλλοτε ως τηλεοπτικός παρουσιαστής με βλέψεις στον… στίβο της πολιτικής.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν λάθος τροπή για τον Μένιο Φουρθιώτη όταν άρχισαν να ανοίγουν στόματα και να έρχονται στην επιφάνεια «περίεργες» καταγγελίες.

https://youtu.be/8apsBXuyMOY

Ο Μένιος Φουρθιώτης προσήχθη, μαζί με ακόμα δύο άτομα, το μεσημέρι της Τρίτης στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση με τους πυροβολισμούς εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ από αγνώστους στην Εκάλη, αλλά και για την υπόθεση των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή μια μέρα αργότερα.

Μάλιστα, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

Πριν λίγη ώρα, έγινε γνωστό, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες ποινικούς.

Ο τηλεπαρουσιαστής με τα χίλια πρόσωπα – Από μάνατζερ της Τζούλιας στις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αδικήματα που αποδίδονται στο Μένιο Φουρθιώτη:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακουργημα)
Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
Απόπειρα εκβίασης
Ψευδής καταγγελία
Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Ο Μένιος Φουρθιώτης στο ξεκίνημά του, προτού χάσει κιλά

Ο μάνατζερ της Τζούλιας

Ο Μένιος Φουρθιώτης λοιπόν εκτέλεσε χρέη μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, όταν εκείνη έκανε στροφή στην καριέρα της και συμμετείχε σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη.

Ο Μένιος και η Τζούλια πέρασαν το κατώφλι του Κοινοβουλίου, αν και κάπως δυσκολεύτηκαν αφού δεν ήξεραν από πού να μπουν. Η φιλία και η συνεργασία που έχτισαν με μπόλικες αρπαχτές στην ελληνική περιφέρεια και άφθονη πρόκληση για πρόκληση έληξαν άδοξα το 2012 και με την Αλεξανδράτου ελαφρύτερη κατά 200.000 ευρώ. Εκείνη κατηγορεί τον Φουρθιώτη ότι τα άρπαξε από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της. Η δικαστική τους διαμάχη δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει. Προίκα του Μένιου από την περίοδο της Τζούλιας είναι ακόμα η ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή για δύο υπολογιστές αξίας 3.000 ευρώ που πήρε από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, αλλά δεν πλήρωσε ποτέ. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εύλογα πώς ο Φουρθιώτης καταφέρνει να συντηρεί ένα καταπώς φαίνεται δαπανηρό lifestyle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η οικία που προβάλλει στα social media ακτινοβολεί πολυτέλεια, ο ίδιος μετακινείται με πανάκριβο υβριδικό όχημα, η εικόνα του μαρτυρά κοντολογίς πως λεφτά υπάρχουν. Η απάντηση βρίσκεται στην περίοδο που αναλάμβανε να διαχειριστεί την εφήμερη φήμη κάθε λογής παρατράγουδου που η trash TV παρήγαγε διαρροϊκά. Από τη Βέρα Λάμπρου μέχρι τον Γιώργο Ταμπάκη και τον Κάτμαν, η πελατεία του νεαρού μάνατζερ μετριόταν σε ντουζίνες. Οι γνωρίζοντες λένε ότι μερικές μόνο λιτανείες αυτών των απίθανων τύπων στα κλαμπ της ελληνικής επαρχίας μπορούσαν να αποφέρουν στους ίδιους μα και στον Μένιο μερικές χιλιάδες ευρώ. Εύκολα, άκοπα και ανέξοδα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, διατηρούσε στενή επαγγελματική και φιλική σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος ήταν από τα πρόσωπα που μπαινόβγαιναν συχνά στο σπίτι της, ενώ γνώριζε τόσο για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου όσο και για τα 200.000 ευρώ που υπήρχαν μέσα.

Με τον Σπύρο Βέρη

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κάνει πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση ως βοηθός του Σπύρου Ρέβη.

Σε κυπριακή εκπομπή ο Σπύρος Ρέβης ήταν καλεσμένος και πήγε ως μάνατζερ του Γιώργου Ταμπάκη που είχε γίνει γνωστός από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια και είχε συστήσει τον βοηθό του, Μένιο Φουρθιώτη.

Στο απόσπασμα των δύο λεπτών εκείνης της τηλεοπτικής εμφάνισης σε κανάλι της Κύπρου, το οποίο υπάρχει στο YouTube, ο κ. Φουρθιώτης εμφανίζεται να λέει απλώς ότι «ο Σπύρος είναι φίλος μου», ενώ είναι εμφανές το τρακ το οποίο είχε. Έκτοτε βέβαια το απέβαλε, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον κ. Ρέβη και ακολούθησε τη δική του πορεία στον χώρο της showbiz.

Πολιτική καριέρα με τις ευλογίες του Ιερώνυμου

Ο παρουσιαστής πόσταρε στο Facebook μια σειρά από φωτογραφίες με τον ίδιο στο γραφείο του και φόντο δύο σημαίες, μία ελληνική και μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μία από τις φωτογραφίες αυτές διακρίνεται και η Νανά Παλαιτσάκη.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση πολλά, με αρκετούς να αναρωτιούνται αν θα κατέβει υποψήφιο και το στυλό, η καρέκλα κ.λπ. «Το κάθισμα θα κατέβει κι αυτό υποψήφιο; Γιατί θέλω να αράξω κάπου…», έγραψε κάποιος από τους χρήστες, ενώ άλλος ρώτησε αν «θα είναι υποψήφια και η καρέκλα, και το στυλό».

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εν μέσω πανδημίας, για να του δώσει… τις ευλογίες του.

https://www.instagram.com/p/CJ_jL6SlrId/?utm_source=ig_embed

Ο Μένιος (σχεδόν) καναλάρχης

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, ο Μένιος Φουρθιώτης βρισκόταν πια μια ανάσα από αυτό που ο Κοέλιο περιέγραψε ως προσωπικό μύθο. Μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε γιορτάσει τα 29α γενέθλιά του. Ηταν πια τηλεπαρουσιαστής της δικής του εκπομπής, διευθυντής προγράμματος, διευθυντής εμπορικής πολιτικής, αλλά και διευθυντής μάρκετινγκ του EPSILON, του τηλεοπτικού σταθμού που εκείνη τη βραδιά γιόρταζε τον ένα χρόνο λειτουργίας του και είχε εγκαθιδρυθεί πια ως γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης αποσυνάγωγων από τα κατεστημένα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας τηλεστάρ.

Το πάρτυ στο Γκολφ της Γλυφάδας ήταν φαραωνικών διαστάσεων. Εξάλλου ο Μένιος, που ως άλλος βλαχοδήμαρχος έβλεπε τηλεπαρουσιαστές, celebrities, τραγουδιστές και κάθε λογής στάρλετ να κλίνουν το γόνυ μπροστά του, δεν θα καταδεχόταν τίποτα λιγότερο. Πολλοί περιγράφουν εκείνη τη νύχτα ως την πιο ευτυχισμένη της ζωής του. Ηταν τόσο ευδιάθετος και εύχαρις, ώστε, παρότι δεν πίνει ποτέ αλκοόλ, ενέδωσε σε μερικά ποτήρια κρασί. Αν μη τι άλλο, επρόκειτο για μια προσωπική του νίκη. Από αποτυχημένος μάνατζερ, όπως ανάγλυφα περιέγραψε η ελεύθερη πτώση της καριέρας της Τζούλιας Αλεξανδράτου, και περιθωριακή TV persona, ο Μένιος είχε μεταμορφωθεί πια σε υπολογίσιμο παίκτη του τηλεοπτικού παιχνιδιού ώσπου να πεις «Epsilon».

https://youtu.be/Ve8D0z_yzJQ



Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν τότε το πιο λαμπερό πετράδι του τηλεοπτικού στέμματος του Φουρθιώτη. Το καραβάνι των πρώτης γραμμής τηλεπαρουσιαστών που θα μαγευόταν από το αόρατο έως τότε χάρισμα του Μένιου προσεχώς θα μεγάλωνε. Εκείνος θα βαρούσε το νταούλι κι αυτοί θα χόρευαν. Κόσμος και ντουνιάς στρατεύτηκε στις τάξεις ενός τηλεοπτικού στρατού με επικεφαλής τον Μένιο και σημαία τα προϊόντα που διέθετε προς τηλεπώληση: η Ναταλία Γερμανού, η Κατερίνα Καραβάτου, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Αννίτα Πάνια, η Κατερίνα Καινούργιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Για την τελευταία έχει πει, προφανώς σε στιγμή που δεν μπορούσε να χαλιναγωγήσει την εγγενή μεγαλομανία του, ότι τον ικέτευε κλαμένη για εκπομπή. Στον κολοφώνα της εφήμερης, απ’ ό,τι δείχνει η ιστορία, δόξας του έφτασε το 2017. Ο παραγοντίσκος Μένιος είχε γίνει πια ακόμα και για τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό μετρήσιμος αντίπαλος, ενώ για εκείνον υπήρχε πια χώρος και χρόνος στα μεγάλα τηλεοπτικά σαλόνια. Να λέμε αλήθειες. Ο Μένιος είχε πια καλεσμένο στην εκπομπή του, την οποία μάλλον τιμής ένεκεν στο παρελθόν του βάφτισε «Αποκαλυπτικά», σχεδόν όποιον ήθελε, ενώ τα τηλεοπτικά σχέδιά του είχαν υπερβεί πια κατά πολύ το μπόι του.

Ως εξπέρ στην πώληση μάλλον κακόγουστων προϊόντων που φέρουν παραλλαγμένα ονόματα διάσημων και βαρύτιμων brands σε τιμή «τ’ αφεντικό τρελάθηκε», αποφάσισε να μεταφέρει την τεχνογνωσία του και στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι. Την ώρα που το κοινό λυσσομανούσε με τον Ντάνο στο πρώτο «Survivor» του ΣΚΑΪ, εκείνος δημιούργησε ένα οιονεί αντίπαλον δέος στην Κουρούτα της Ηλείας. Το «Survival Secrets» ήταν το απόλυτο τηλεοπτικό Βατερλό. Σε φιάσκο κατέληξε και η εξελληνισμένη εκδοχή του «Star Academy», του reality talent show που για χρόνια παρουσίαζε στη γαλλική τηλεόραση ο Νίκος Αλιάγας.


Ξεκίνησε φιλόδοξα, όπως προϊδέαζε η συμμετοχή της Αννας Βίσση και κυρίως του Νίκου Καρβέλα στην κριτική επιτροπή, τελείωσε το ίδιο άδοξα με τον κύκλο ζωής της τσίχλας που ο sui generis συνθέτης εκσφενδόνισε προς διαγωνιζόμενη παίκτρια σε ένα από τα live. Τι σημασία είχε; Ο Μένιος Φουρθιώτης ήθελε πάση θυσία να είναι κεντρικός παρουσιαστής κι ας προκαλούσε συχνά συναισθήματα ετεροντροπής σε όσους τον παρακολουθούσαν. Εν τω μεταξύ η δράση του είχε απλωθεί και στα ερτζιανά. Το βιογραφικό του είχε αρκετά λευκά περιθώρια που γέμισαν με τον τίτλο του CEO του Party FM, στον οποίο θήτευσαν ως εκπομπάρχες, μεταξύ άλλων, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Γιώργος Λιάγκας, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Δημήτρης Παπανώτας, ενώ για βραχύ διάστημα διευθυντής προγράμματος είχε αναλάβει ο Θέμης Γεωργαντάς.

Μάλιστα, στο Facebook του ο τηλεπαρουσιαστής/τηλεπωλητής/παραγοντίσκος ενημερώνει πως τις επόμενες ημέρες ο σταθμός κάνει στροφή στην ενημέρωση, όπως άλλωστε και ο ίδιος πια. Οι κόποι του Φουρθιώτη έμοιαζαν να πηγαίνουν στράφι όταν το 2018 το EPSILON του Φίλιππου Βρυώνη πουλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Μένιος που, όπως έχει πει σε ένα από τα αυτοαποθεωτικά ρεπορτάζ της αλλοτινής εκπομπής του, έκανε τιτάνια προσπάθεια για να μάθει πώς να τονίζει σωστά τις λέξεις, πώς κλίνονται τα ουσιαστικά και ποιος είναι ο αόριστος των ρημάτων, δεν είχε θέση στο νέο OPEN. Ε, και; Εκείνος συνέχισε κανονικά την εκπομπή του κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και το φθινόπωρο του 2018, όταν με δικαστική απόφαση λύθηκε η συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Μπορεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο Φουρθιώτης να έχει αναγκαστεί να χωρέσει το παραφουσκωμένο τηλεοπτικό εγώ του στον τοπικής πια εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό EPSILON, όμως, παρά το περιορισμένο ακροατήριό του, δεν έχει παραδώσει τα όπλα του χαμαιλεοντισμού του. Στρατευμένος πια στο πολιτικό ρεπορτάζ, το οποίο αντιμετωπίζει με την αναπόδραστη επιδερμικότητά του, ο Φουρθιώτης είναι ο μόνος άνθρωπος στην ελληνική τηλεόραση που παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο τετράωρο δελτίο ειδήσεων, το οποίο διανθίζει με άφθονη τοποθέτηση προϊόντων.

Στα δύο ρεπορτάζ μία κρέμα νυκτός δώρο

Σταθερά στο πλευρό του βρίσκοταν μέχρι δύο εβδομάδες πριν,   η Νανά Παλαιτσάκη, η οποία τον συντρόφευε από την εποχή που εκείνος είχε επιλέξει για τον εαυτό του τον ρόλο του αρχιερέα της σόουμπιζ -τότε που διατράνωνε πως ούτε ο ίδιος δεν θα πήγαινε καλεσμένος στην εκπομπή του- και λέγεται ότι τον περιέβαλε με μητρική στοργή. Βέβαια, ο Μένιος θρυλείται πως δεν καταλαβαίνει από προσωπικές σχέσεις. Οι κοντινοί του άνθρωποι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και βέβαια ο ίδιος δεν εμπιστεύεται κανέναν πλην του καθρέφτη του. Κι εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο. Εκείνος τον έφτασε από περιθωριακή προσωπικότητα της trash TV μέσα σε κάτι περισσότερο από μια δεκαετία να καμώνεται τον παράγοντα της δημόσιας ζωής. Και κυρίως να πείθει γι’ αυτό κάποιους, παραμένοντας εντυπωσιακά, αν όχι εξοργιστικά, άθικτος. Φαίνεται, όμως,  πως την τελευταία εβδομάδα η τύχη σταμάτησε να του χαμογελά. Οι  πυροβολισμοί και ο εμπρηστικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του  ήταν τα λάθη που τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από τις αναλύσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς που συνελλήφθησαν για τους πυροβολισμούς  αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο.  Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του συλληφθέντος Μένιου Φουρθιώτη από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Φουρθιώτη περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων.

https://youtu.be/9JOqldkZ4u0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...