Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Κατάθεση Μιωνή στον Αρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στην έρευνα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis παίρνει αύριο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Η κατάθεση του επιχειρηματία θεωρείται σημαντική για την εξέλιξη της έρευνας, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Άλλωστε, οι καταγγελίες του επιχειρηματία ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ήταν αυτές που έδωσαν το έναυσμα για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην υπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάμπυ Μιωνή είναι έτοιμος να εισφέρει στοιχεία που αφορούν σε νέα περιστατικά και να αναφερθεί σε συνομιλίες με πρόσωπο που ανήκε στο περιβάλλον του πρώην υπουργού σε στόχο να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος, ο συνεταίρος του αλλά και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να καταθέτει και για τον ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για την υπόθεση έχουν καταθέσει οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, εισαγγελικοί λειτουργοί, πρώην και νυν, καθώς και πρόσωπα που υπηρέτησαν σε κομβικές θέσεις την κρίσιμη περίοδο, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ