Κοινωνία

Μπαλάσκας: "Θέμα τιμής η σύλληψη των εκτελεστών του Καραϊβάζ"

Χαρακτηριστικά «συμβολαίου θανάτου» βλέπουν οι αστυνομικές αρχές στη χθεσινή σοκαριστική δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας έκανε λόγο για «στημένους και πληρωμένους δολοφόνους», σημειώνοντας ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης».

Επισήμανε, άλλωστε, ότι όλες οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και θα κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα. 

Πώς θα κινηθούν οι έρευνες - Τουλάχιστον 2 αυτόπτες μάρτυρες

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που ενδεχομένως θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών. 

Άλλωστε, στη σκηνή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν παρόντες τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είπαν στους αστυνομικούς ότι το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα, ότι ο ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικού τύπου τζάκετ, καθώς και ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης μια χειρουργική μάσκα. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε το θύμα από την Κηφισιά που εργαζόταν έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Παράλληλα, θα «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, αλλά και σε όλη την διαδρομή του, μέχρι την κατάληξή του στον Άλιμο.

Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...