Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 2.747 κρούσματα και 78 νέοι θάνατοι σήμερα στη χώρα μας

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμερα (09/04).


Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και για τον αριθμό θανάτων, καθλως δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από τον κορονοϊό, την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο.

Αναφερόμενη στην ασφυκτική κατάσταση των νοσοκομείων, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα ανέφερε σήμερα ότι τα όρια ηλικίας έχουν πέσει στα 50-60 έτη, προσθέτοντας ότι έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες.

«Αν και οι νέοι βγαίνουν πιο εύκολα από τις ΜΕΘ, από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει και νέους ανθρώπους» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


«Οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες» σημείωσε ακόμη.


Ένα ακόμη στοιχείο που άλλωστε αποτελεί και έναν από τους παράγοντες της τελευταίας έξαρσης της πανδημίας, είναι οι μεταλλάξεις. Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, έδειξαν εκατοντάδες νέα κρούσματα μεταλλάξεων μέσα σε ένα διάστημα σχεδόν δύο μηνών, με κυρίαρχο το βρετανικό στέλεχος.

Εν τω μεταξύ, ενδεικτική της σημερινής κρίσιμης επιδημιολογικής κατάστασης είναι η δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη, ο οποίος τόνισε ότι τα πραγματικά κρούσματα της πανδημίας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 18.000 με 20.000.


Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τις 20 Απριλίου αναμένεται τα νέα κρούσματα να είναι περί τα 3.000 με 4.000.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ