Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής:Πότε θα γίνει η ανάπλαση του φαληρικού όρμου

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνου και τον διευθυντή Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλο, μετά την ενημέρωσή του για την πορεία των εργασιών, υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία μέρα. Σχεδιάζουμε τη Β' Φάση».

Συγκεκριμένα, ο κ Πατούλης επιθεώρησε τα σημεία στα οποία εκτελούνται οι χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή του δυτικού καναλιού και του δυτικού συλλεκτήρα, μπροστά από τον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, καθώς και τις εργασίες σκυροδέτησης στο ανατολικό κανάλι. Επίσης επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στο έργο αντιρρύπανσης του ανατολικού καναλιού πριν την εκβολή στη θάλασσα.

Πατούλης: Ενα εμβληματικό έργο πνοής

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του έργου, καθώς όπως είπε, είναι «εμβληματικό έργο πνοής» και αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια. Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται σήμερα σε όλη τη χώρα, με προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια και η δεύτερη φάση θα είναι πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ. Επισήμανε ότι για την εξασφάλιση χρηματοδότησης της επόμενης φάσης, η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ περιλαμβάνεται και στον κατάλογο έργων προτεραιότητας της Περιφέρειας για χρηματοδότηση, από τον νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος σημειώνεται ότι στην Α' φάση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συγκοινωνιακά οδικά, τεχνικά έργα, έργα αποστράγγισης οδοστρωμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης ομβρίων, έργα αποκατάστασης και μετακίνησης δικτύων ΟΚΩ (αγωγοί φυσικού αερίου, ύδρευσης κλπ.) καθώς και ορισμένα υδραυλικά έργα εκτός περιοχής, όπως αντλιοστάσια και αγωγοί για τη μόχλευση των νερών του Κηφισού ποταμού, το Κέντρο Ανάκτησης Νερού στον Ελαιώνα, για την άρδευση του μελλοντικού πάρκου.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/patoylis-septembrio-anaplasi-falirikoy-ormoy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ