Σαρηγιάννης
Κοινωνία

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: "Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μετά τις 12 Μαρτίου"

Για τον αντίκτυπο που θα μπορούν να έχουν τα μέτρα στον αριθμό των κρουσμάτων μίλησε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 10 - 12 Μαρτίου, αναμένεται βελτίωση της κατάστασης πανελλαδικά, ενώ η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει μετά τις 12 Μαρτίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αττική η βελτιωμένη εικόνα μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα και ειδικότερα, σε 3 - 4 ημέρες από σήμερα, ενδέχεται «να έχουμε φτάσει στην κορύφωση και να βλέπουμε βελτίωση».

Ο ίδιος, πάντως, προέβλεψε ότι οι υψηλοί αριθμοί των κρουσμάτων στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν, τονίζοντας ότι η αποκλιμάκωση θα εξαρτηθεί «από το πόσο θα εφαρμόσουμε τα μέτρα».

Σημειωτέον, εν τω μεταξύ, ότι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τάχθηκε υπέρ ενός οριζόντιου lockdown «χωρίς αστερίσκους και επισημάνσεις», σημειώνοντας ότι θα  ήταν πιο γρήγορη η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. 

Όπως υπογράμμισε, το σημαντικό είναι να «προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ανοίξουμε».

Όσον αφορά το πότε και πώς θα μπορούσε να γίνει η άρση του lockdown, ο ίδιος εκτίμησε ότι «εάν πάμε καλά αυτές τις μέρες», από 16 Μαρτίου θα μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο με click away και μετά από λίγες ημέρες, να πάρουν σειρά τα δημοτικά σχολεία. 

Σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων και τις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι στα τέλη Ιουνίου ή τον Ιούλιο τα κρούσματα θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σαρχικά σε 80 - 100 και στη συνέχεια σε 50 - 60.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι εάν τα μέτρα εφαρμοστούν και αποδώσουν, μπορούμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ