Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Κυνική ομολογία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου

Συνέντευξη Τύπου στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, την παραίτηση του οποίου ζήτησε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την εμπλοκή συγγενών του σε εμβολιασμούς σε ίδρυμα της πόλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαβλής, παρίστατο στις 25 Ιανουαρίου στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας ως συνεργαζομενος γιατρός, όπου κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε εμβολιασμους σε νοσηλευομενους και προσωπικό του Ιδρύματος.
Τόνισε ότι ο ίδιος δεν εμβολιαστηκε και ότι μαζί του ήταν άλλοι πέντε γιατροί που επεβλεπαν τη διαδικασία. Στις 16:00, ανέφερε, οι νοσοκόμοι της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ τους είπαν ότι τελείωσε ο εμβολιασμός και ότι παρέμεναν αδιάθετα 17 εμβόλια, τα οποία και θα πετιούνταν. Τότε, όπως περιέγραψε, έγινε αγώνας δρόμου από τους γιατρούς να βρεθεί κόσμος να εμβολιαστεί καθως οι νοσηλευτές του ΕΟΔΥ τους είπαν ότι δεν υπηρχε λίστα αναμονής.

Όπως τόνισε, κάλεσε ο ίδιος άλλους ιδιώτες γιατρούς ηλικίας άνω των 65 ετών, οι οποίοι όπως είπε αρνήθηκαν να πάνε, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκων παγετου και χιονιού. Τόνισε ότι το ίδρυμα βρίσκεται στο Δερβενι και ότι ήταν δύσκολη η προσέγγιση σε σύντομο χρονικο διάστημα. Ερωτώμενος, παραδέχτηκε ότι μπρος στον κίνδυνο να χαθούν 17 εμβόλια - αφού δεν υπήρχε λίστα από ΕΟΔΥ και δεν πήγαιναν άλλοι γιατροί - κάλεσε δύο συγγενικά τους άτομα ηλικίας 78 και 48 ετών, οι οποίοι και έσπευσαν και εμβολιαστηκαν. Ανέφερε, επίσης, ότι και οι άλλοι γιατροί κάλεσαν δικά τους άτομα και ότι τελικά σώθηκαν 12 εμβόλια, ενώ 5 εμβόλια πετάχτηκαν, αφού δεν μπορούσαν να διατηρούν πλέον. Να σημειωθεί ότι τα εμβόλια ήταν της Pfizer.

Υπερασπίστηκε την πράξη του ως γιατρός πνευμονολόγος και ότι λόγω της ελάχιστης ώρας πριν κριθούν ακατάλληλα τα εμβόλια έγινε ότι ήταν δυνατόν. Μάλιστα ανέφερε ότι και σε άλλες περιπτώσεις έχουν πεταχτεί εμβόλια.

Στις επίμονες ερωτήσεις των μέσων ενημερωσης γιατί δεν κληθηκαν ένστολοι από τις λίστες αναμονής, είπε ότι το προσωπικό του ΕΟΔΥ τους είπε ότι οι κινητες μονάδες δεν έχουν τέτοια λίστα. Ενώ σε ερώτηση του Sputnik γιατί δεν κλήθηκαν υπερήλικες και ευπαθείς ομάδες από τα ΚΑΠΗ του Δήμου, είπε ότι δεν υπήρχε χρόνος και οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες για να προσεγγίσουν στο ίδρυμα.
Διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το άλλο ίδρυμα της πόλης, όπου και εκεί σημειώθηκαν ζήτηματα με τους εμβολιασμούς και είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι περιμένει τις επόμενες κινήσεις του Δημάρχου.

Υπενθυμιζεται ότι χτες το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την παραίτηση του κ. Τσαβλή, την οποία και δεν έλαβε, αλλά και την παραίτηση της αντιδημάρχου Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, η οποία επίσης εμβολιαστηκε στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...