Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κούγιας για υπεράσπιση Λιγνάδη: Παραβάσεις και προκατάληψη - Η απάντηση για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Οργή από τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, ο οποίος κατήγγειλε παραβάσεις και προκατάληψη στην υπόθεση.

Νομικές παραβάσεις, παραλείψεις και προκατάληψη καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας όσον αφορά στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε χθες, Τρίτη.

«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν ακόμα και στις πλέον αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής» είπε ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωσε, παράλληλα, πως «το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις. Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών. Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές».

Εξήγησε πως ο νόμος ορίζει ότι για να «ασκηθεί ποινική δίωξη καλείς αυτούς που έχουν κάνει μήνυση, τα επιβεβαιώνουν και συμπληρώνουν ότι χρειάζεται» και τόνισε πως είναι «χρέωση του εισαγγελέα να καλέσει αυτόν τον οποίο καταγγέλλουν, να του δώσει τις καταθέσεις, να τις μελετήσει και να κάνει έγγραφες εξηγήσεις. Αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη».

Επανέλαβε πως είναι πρόθυμος να μηνύσει όλες τις πλευρές και τόνισε πως το πρώτο πράγμα το οποίο παρατήρησε όταν έλαβε τη δικογραφία «είναι οι νομικές παραβάσεις και ακυρότητες που υπάρχουν. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση τόσες παραλείψεις και τόση προκατάληψη. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι παίζεται κάτι πολύ μεγάλο». 

Τι ανέφερε για Μενδώνη

Σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, επεσήμανε πως όντας σε κατάσταση απελπισίας προσπάθησε να απολογηθεί. 

«Παίζεται μια πολιτική μάχη. Υπάρχει μια στοχοποίηση. Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά. Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, διερωτήθηκε από ποιον ενημερώθηκε η υπουργός σχετικά με τις καταγγελίες και προχώρησε στη συνέντευξη Τύπου.

Τι απαντά για το «Επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας απάντησε σχετικά με τη φράση «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» που περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση με την οποία αναλάμβανε την υπόθεση και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι δικαίωμα του καθενός, κανείς δεν μπορεί να πλήξει αυτή την επιλογή. Κανείς. Το να είσαι, όμως, ένας άνθρωπος ο οποίος ψαρεύει σε διάφορα gay bar και πηγαίνει σε σπίτια με ομοφυλόφιλους, αλλά και φίλους σου… Δεν ονομάζω (σ.σ. έτσι) κάποιον που έχει συναισθήματα. Ο επαγγελματίας είναι αυτός που επιβιώνει μέσω της ομοφυλοφιλικής του σχέσης» είπε.

Επανέλαβε πως η δικογραφία που παρέλαβε είναι «τηλεγράφημα» και περιέχει χοντροκομμένα ψέματα, ενώ σημείωσε πως η πράξη για την οποία μπορεί να διωχθεί είναι αυτή του βιασμού καθώς από την ηλικία των 15 ετών «μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις». 

«Η μόνη πράξη είναι αυτή του βιασμού, η σεξουαλική πράξη δεν είναι τιμωρητέα. Μετά τα 15 μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Μόνο ο βιασμός είναι τιμωρητέος».

Ανακοινώσεις στις 12:00

Κατήγγειλε τους μάρτυρες ως «αναξιόπιστους ανθρώπους» ενώ έριξε τα «πυρά» του και κατά του συνηγόρου ενός εξ’ αυτών, στον Ιωάννη Βλάχο, ο οποίος κάνει καταγγελίες χωρίς να έχει στα χέρια του τη δικογραφία, όπως είπε. 

Στις 12:00, ενημέρωσε, θα προχωρήσει σε σημαντικές δηλώσεις επί του θέματος.

Τέλος, επανάφερε το ζήτημα των «μεγάλων συμφερόντων» πίσω από την υπόθεση, βάζοντας στο «κάδρο» την επένδυση του Ελληνικού.

Η χρόνια ανάρμοστη συμπεριφορά του κύριου Λιγνάδη

Tην ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες για καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και μήνυση που είχε υποβληθεί τη δεκαετία του 1980.

Όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο μαθητή της δραματικής σχολής «Ίασμος», ύστερα από καταγγελίες σχεδόν των μισών συμμαθητών του για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον καθηγητή τους, ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε.

Μια ακόμα αποκάλυψη ήρθε από τον καθηγητή και άνθρωπο του θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», πως δεν ανανέωσε τη σύμβασή του και στο Εθνικό Θέατρο καθώς είχαν ακουστεί διάφορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άλλη καταγγελία, συμφοιτήτρια ατόμου σε άλλη σχολή που δίδαξε ο ηθοποιός, ισχυρίστηκε ότι συμφοιτητής της είχε πέσει θύμα του Λιγνάδη, με αποτέλεσμα να πέσει σε κατάθλιψη και να φτάσει μέχρι και σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Παράλληλα, σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ του MEGA, o σκηνοθέτης φέρεται να έκανε παρέα με ζευγάρι καλλιτεχνών και προσέγγισε τον 14χρονο γιο τους, τον χάιδευε και τον πλησίασε λέγοντάς του «μην αντιστέκεσαι στη φύση σου». Το παιδί, μάλιστα, φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Η σύλληψη για ασέλγεια τη δεκαετία του 1980

Σημειώνεται πως μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, πραγματοποιήθηκε διαδικασία δακτυλοσκόπησης και αποκαλύφθηκε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε συλληφθεί ξανά για ασέλγεια το 1984.

Ωστόσο, η μήνυση εκ μέρους των γονέων του ανήλικου αποσύρθηκε με αποτέλεσμα το ποινικό μητρώο του να είναι λευκό και αυτό είναι ένα στοιχείο που λειτούργησε υπέρ του, συγκαλύπτοντας την ανάρμοστη συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

https://youtu.be/CRRSF3tvyXQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ