Κοινωνία

Κορονοϊός: Πέντε δήμοι της Αττικής ξεκαθαρίζουν την θέση τους

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Δήμοι Δήμοι Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης- Υμηττού, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας –που όλοι συγκαταλέγονται διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Στόχος της ανακοίνωσης ήταν η ανησυχία πολλών πολιτών για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού του Κεντρικού Τομέα.

«Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λαμβάνουμε τακτικά από τον ΕΟΔΥ, οι Δήμοι μας δεν περιλαμβάνονται σε εκείνους που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η συνολική εικόνα του Κεντρικού Τομέα δεν συνεπάγεται ότι ισχύει αναγκαστικά και για κάθε έναν από τους επιμέρους Δήμους του. Συνεπώς δεν πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ούτε να κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και πανικό στους πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, τονίζοντας ότι «όπως λένε ειδικοί, οι επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μάχης, ως Δήμοι συνεχίζουμε να καταβάλουμε καθημερινά κάθε προσπάθεια και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα προστασίας και τις υποδείξεις των ειδικών. Μένουμε ασφαλείς και θα το ξεπεράσουμε κι αυτό όλοι μαζί!».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γρηγόρης Κατωπόδης (Δήμαρχος Βύρωνα), Γιώργος Μαρκόπουλος (Δήμαρχος Γαλατσίου), Τάσος Μπινίσκος (Δήμαρχος Δάφνης – Υμμητού), Χρήστος Βοσκόπουλος (Δήμαρχος Καισαριανής), Γιάννης Βούρος (Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας).

https://www.facebook.com/peda.gr/posts/1341544929548267

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...