Κοινωνία

Lockdown: Πρόστιμα 320.000 ευρώ και 54.000 έλεγχοι το Σάββατο

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο, συνολικά 53.988 ελέγχους και κατέγραψαν 1.001 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 319.300€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (47.519).

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας ή τήρηση αποστάσεων, μη νόμιμη μετακίνηση, μή τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε επτά (7) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
  2. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφέ μπαρ, επιβολή προστίμου 3.000€ σε αυτόν και 5.000€ στην επιχείρηση, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε πέντε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
  3. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο καφέ, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δεκατρείς (13) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
  4. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δώδεκα (12) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  5. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε έξι (6) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Αττικής.
  6. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε δύο (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες, στη Θεσσαλονίκη.
  7. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  8. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε υπό κατασκευή κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Κρήτης.
  9. Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τρεις (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
  10. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι