Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: "Τα καταστήματα να απαιτούν την τήρηση των μέτρων"

Την ίδια ώρα οι ειδικοί περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων από την επανεκκίνηση της αγοράς και ξεκαθαρίζουν πως αν τα νούμερα εκτοξευθούν θα επανέλθει άμεσα το lockdown.

Για το θέμα μιλησε στο Open o ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Open που σχολίασε πως το λιανεμπόριο έπρεπε να ανοίξει με τη διαδικασία των ραντεβού.

Παράλληλα πρότεινε οι πελάτες να μην πηγαίνουν τις ώρες αιχμής για ψώνια και οι καταστηματάρχες να απαιτούν την τήρηση των μέτρων.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα άρσης περιορισμών, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι «προηγούνται τα σχολεία της εστίασης», ενώ ανέφερε ότι θα δούμε σίγουρα αύξηση στα κρούσματα, αλλά αν είναι 4-10% είναι διαχειρίσιμη. «Η παιδεία πρέπει να προηγείται στην κοινωνία, γιατί είναι επένδυση στο μέλλον. Η εστίαση πρέπει να ανοίξει αργότερα, αλλά δεν πρέπει να την δούμε ως ενιαία δραστηριότητα, άλλο η ταβέρνα, άλλο το μπαρ όπου πολλοί θα συνωστιστούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα δούμε σε δύο εβδομάδες που θα αποτυπωθεί το άνοιγμα της αγοράς και αν δούμε αύξηση 20-25 %, τότε σε έναν μήνα θα αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος
Ελληνοτουρκικά 0

Κλίμα έντασης στα σύνορα! Την ώρα που η Τουρκία πιέζει τον Έβρο, η στάση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως φέρνει κύμα αντιδράσεων

Το «Δόγμα Οζάλ» για το Μεταναστευτικό-Σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού τύπου μιλούν για ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος...