Κοινωνία

Οργή γονιών και δασκάλων για το φιάσκο με τα τάμπλετ!

Η περιβόητη στήριξη στις οικογένειες που λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο τάμπλετ στο παιδί ή τα παιδιά τους για την τηλεκπαίδευση, αποδεικνύεται μια πομφόλυγα.

Οργή προκαλεί σε πολλά σχολεία της Ελλάδος η εξέλιξη με τον αριθμό των ταμπλετ που έστειλε η κυβέρνηση στα σχολεία, προκειμένου οι διευθύνσεις να τα διαμοιράσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ο αριθμός των συσκευών είναι ελάχιστος και πλέον οι διευθυντές σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Οργή προκαλεί σε πολλά σχολεία της Ελλάδος η εξέλιξη με τον αριθμό των ταμπλετ που έστειλε η κυβέρνηση στα σχολεία, προκειμένου οι διευθύνσεις να τα διαμοιράσουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ο αριθμός των συσκευών είναι ελάχιστος και πλέον οι διευθυντές σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών στο newsbreak.gr μιλούν για μία αναλογία 4 έως 10 ταμπλετ ανά σχολείο, την ώρα που οι μαθητές ξεπερνούν τους 200! Την ίδια στιγμή που η φτώχεια καλπάζει στην Ελλάδα και η ανάγκη είναι πραγματική από τη στιγμή που η τηλεκπαίδευση επιβλήθηκε οριζόντια στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν μπορεί 7 στις 10 οικογένειες να βρίσκονται πλέον στο όριο η κάτω από το όριο της φτώχειας και το υπουργείο να εξασφαλίζει εξοπλισμό μόλις για το 2% αυτών. Καταδικάζουν δηλαδή δεκάδες χιλιάδες παιδιά στην αποξένωση και στην έλλειψη μόρφωσης, λόγω αδυναμίας εξασφάλισης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η εξέλιξη αυτή συνιστά κατάρρευση της συνταγματικά κατοχυρωμένης δωρεάν παιδείας που υποχρεούται να παρέχει το κράτος στα παιδιά των ελλήνων πολιτών.

Για να μην αναφερθούμε και στο χάος που ήδη προκύπτει στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδος, αφού οι πραγματικές ανάγκες των οικογενειών προκαλούν συγκρούσεις τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και μεταξύ τους. Αρκετοί διευθυντές καταλήγουν πλέον στην λύση της κλήρωσης για να μοιράσουν τον εξοπλισμό.
Δηλαδή στην Ελλάδα, η μόρφωση των παιδιών δεν επαφίεται στην αριστεία, αλλά στο τζόγο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ισραηλινή ειδικός αποκαλύπτει τι ετοιμάζει μυστικά η Τουρκία και τι θα λάβει στο τέλος με ελληνική Κωνσταντινούπολη και κουρδικό κράτος

To πρακτορείο Ανατολού κατηγορεί την Ελλάδα για προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου στρώνοντας το έδαφος για κάτι πολύ...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...