Πέτσας με μάσκα
Κοινωνία

Πέτσας: Στο Πολυτεχνείο ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορονοϊός

Στο φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου, εστίασε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, εκφράζοντας την ελπίδα όλοι να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση του πρωθυπουργού.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί σε παραβίαση και απείθεια κατά των μέτρων για την πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρίχνοντας τα καρφιά του στην αντιπολίτευση.

«Σε μία πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορονοϊός. Θα τιμήσουμε διαφορετικά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με μια λιτή επίσκεψη και ένα λουλούδι. Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και δεν θα επιτραπούν πορείες. Καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Γιορτάσαμε διαφορετικά το Πάσχα, δεν παρελάσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου. Πριν από 4 χρόνια είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση πορεία ή συνάθροιση με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα. Τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε απέναντι σοβαρή αντιπολίτευση. Μακάρι να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση που έκανε ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι ώρα να στείλουμε μήνυμα ενότητας. Όσοι αποφασίσουν να μην ακολουθήσουν αυτή την προτροπή του πρωθυπουργού θα εκτεθούν στα μάτια της κοινής γνώμης», σχολίασε για το ενδεχόμενο να πάρουν μέρος στην πορεία βουλευτές της κυβέρνησης.

Για την απαγόρευση των πορειών, τόνισε: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, δεν έχει κανένα ρόλο για να δίνει γνωμοδοτήσεις. Είναι ξεκάθαρο, όπως έχουν τοποθετηθεί δημόσια συνταγματολόγοι, ότι είναι ξεκάθαρα συνταγματική αυτή η απαγόρευση για λόγους που επιβάλει η προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν πρόκειται για καμία αντισυνταγματική ενέργεια, αλλά για μία επιβαλλόμενη ενέργεια».

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε την αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

«Η τήρηση των μέτρων αποτελεί κοινή υποχρέωση και οι εξαιρέσεις δεν συγχωρούνται», κατέστησε σαφές κάνοντας λόγο για 195.000 ελέγχους συνολικά και 6.279 παραβάσεις.

«Κινούμαστε σε δύο επίπεδα, το πρώτο είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας και το δεύτερο ο άμεσος περιορισμός της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Η χώρα μας εξασφάλισε 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου».

Για το αν υπάρχουν στα σκαριά πρόσθετα μέτρα, o κ. Πέτσας ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα στο τραπέζι, παρά μόνο τήρηση των υφιστάμενων μέτρων. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την έκρηξη σε διασωληνωμένους και εισαγωγές σε ΜΕΘ», προειδοποιώντας πως «αυτή την εβδομάδα θα δούμε δύο αντιφατικές εξελίξεις. Θάνατοι και διασωληνωμένοι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά θα υπάρξει κάμψη στα κρούσματα».

Για την άρση, δε, του lockdown, ανέφερε: «Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβάλουν καθυστέρηση του σχεδίου για άνοιγμα στις 30 Νοεμβρίου, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση».

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές