Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κάρυστος: Άλλους 42 μετανάστες αραβικής καταγωγής περισυνέλλεξε το Λιμενικό

Στον εντοπισμό 42 μεταναστών και προσφύγων, εκ των οποίων 37 άνδρες, 3 γυναίκας και 2 παιδιά, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές αργά το απόγευμα σε απόκρημνη περιοχή της Καρύστου.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αραβικής καταγωγής, αποβιβάστηκαν στο σημείο από σκάφος, που τους μετέφερε εκεί. Πλέον, αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμεναρχείο Καρύστου όπου σε συνεννόηση με το δήμο πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ασφαλές σημείο.

Την ώρα οι λιμενικές αρχές έχουν εντοπίσει σε κοντινό νησί ύποπτο σκάφος, για το οποίο ερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς των μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο.

Άλλοι 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στην Κέρκυρα

Στο μεταξύ 25 μετανάστες και πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και 9 ανήλικοι που επέβαιναν σε σκάφος που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση εντοπίστηκαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας.

Οι 25 επιβαίνοντες παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο νέο λιμένα Κέρκυρας, ενώ το ταχύπλοο οδηγήθηκε στην Παλαιοκαστρίτσα όπου και κατασχέθηκε.

Οι δεκαέξι ενήλικες αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του νόμου «Περί αλλοδαπών» όπως ισχύει, ενώ οι υπόλοιποι εννιά ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι ως άνω αλλοδαποί κατέφθασαν στην Κέρκυρα μέσω λεωφορείου ΚΤΕΛ και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη προς αυτούς παραλία της Κέρκυρας μέσω ΙΧ οχήματος με οδηγό άνδρα και συνοδηγό γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος που βρισκόταν ήδη στο σημείο, με χειριστή άγνωστο άνδρα ο οποίος, αφού τους παρείχε οδηγίες αναφορικά με το χειρισμό του, αποχώρησε με έτερο σκάφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...