κατάληψη σχολείου
Κοινωνία

Εισαγγελέας κάλεσε διευθυντές σχολείων να "δώσουν" αυτούς που κάνουν κατάληψη

Σύμφωνα με την καταγγελία, ζητήθηκαν από τους διευθυντές σχολείων υπό κατάληψη να δώσουν ονόματα μαθητών που τις υποκινούσαν.

Στην Ασφάλεια Ξάνθης, με εντολή εισαγγελέα, κλήθηκαν διευθυντές και διευθύντριες σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, ενώ, όπως αναφέρει, ζητήθηκαν και ονόματα μαθητών-μαθητριών που υποκίνησαν την αντίδραση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να λύνονται εντός των σχολικών τειχών με παιδαγωγικούς τρόπους και όχι με την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας. Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δε συμβάλλουν στην αποφόρτιση των συνθηκών, που αποτελεί ζητούμενο, αλλά τορπιλίζουν μια ήδη τεταμένη κατάσταση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης. 

Στη συνέχεια καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του στη διαμόρφωση πραγματικών όρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, που, όπως επισημαίνεται, είναι και το κύριο αίτημα των μαθητών.

Η ΕΛΜΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Ας μας αφήσουν οι δικαστικές αρχές ήσυχες/ους να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιδαγωγικά θέματα που προκύπτουν στη σχολική ζωή, όπως κάναμε πάντα».
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...