Έλενα Ακρίτα
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ο "πόλεμος της μάσκας" στο Facebook: Έριξαν το προφίλ της Έλενας Ακρίτα

Πριν από λίγες ώρες, το Facebook «κατέβασε» το προφίλ της Έλενας Ακρίτας έπειτα από μαζικές αναφορές που υπέστη από μέλη της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας ζήτησε από όσους την ακολουθούν στα social media να κάνουν αναφορά στη σελίδα που προτρέπει γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο. Η δραστηριότητα της ομάδας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό από την περασμένη Πέμπτη.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα μέλη της ομάδας απάντησαν με report στον λογαριασμό της δημοσιογράφου. «Θερμή παράκληση, κάντε αναφορές στην ομάδα "Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο!" Με μπλόκαρε το Facebook λόγω των μαζικών reports από την ομάδα των "γονιών" που απειλούν με θάνατο Κεραμέως και Τσιόδρα» έγραψε η Έλενα Ακρίτα στην τελευταία της ανάρτηση πριν «κατέβει» ο λογαριασμός της. 

ανάρτηση Έλενας Ακρίτας

 

Τριάντα άτομα στον εισαγγελέα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπεβλήθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Αστυνομία 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, μια περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και δέκα περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα, ενώπιον  του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία», καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση. Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο Διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας». Η έρευνα ξεκίνησε όταν πριν από τέσσερις ημέρες εντοπίστηκε η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων με τη μια να απενεργοποιείται την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Έπειτα από καταγγελίες πολιτών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλημάτων συγκέντρωσε στοιχεία, τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα. Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα. Ο αριθμός των μελών μάλιστα, στη συγκεκριμένη σελίδα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα. Στην ομάδα επικρατούν δύο απόψεις: Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιδί τους θα πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο κι αυτοί που σκοπεύουν να μη το στείλουν καθόλου φέτος.

όχι μάσκα στα παιδιά
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...