Κοινωνία

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορoνοϊού στην Ικαρία

Την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Ικαρία ανακοίνωσε ο δήμος του νησιού, τονίζοντας την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Σημειώνεται ότι η είδηση για ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την διεξαγωγή παραδοσιακού γλεντιού, παρά την σχετική απαγόρευση, σε χωριό του νησιού, με τις εικόνες συνωστισμού να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Ικαρίας αναφέρει:

«Μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος στην Ικαρία, για το οποίο ήδη διενεργείται ιχνηλάτηση, οφείλουμε ως Δήμος να τονίσουμε ξανά ότι είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας η τήρηση των μέτρων. Η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα μόνο όταν γίνεται συλλογικά τόσο από την τοπική κοινωνία όσο κι από τους επισκέπτες της. Οι συνθήκες μας επιβάλλουν να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και με σύνεση, ψυχραιμία και κοινωνική ενότητα να τηρήσουμε τους κανόνες προφύλαξης με προσοχή και ατομική υπευθυνότητα.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τους προβλεπόμενους ελέγχους όμως παράλληλα κάνουμε έκκληση στους δημότες μας να αναλογιστούν ότι αυτό που θα μας προστατεύσει πάνω απ’ όλα είναι η ευθύνη που φέρουμε ως άτομα και ο σεβασμός απέναντι στον συνάνθρωπό μας.

Ο Δήμος Ικαρίας έχει ήδη προγραμματίσει για τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες προληπτικές απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια και πλατείες. Ταυτόχρονα τηρείται απαράβατα η χρήση μάσκας  κι όλων των υπολοίπων προληπτικών μέτρων στα δημοτικά κτίρια κι ενισχύονται τα μέτρα προστασίας με ενδεχόμενη τροποποίηση σε ωράρια και λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών  από τη Δευτέρα 10.8.2020.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ