Κοινωνία

Η απάντηση του Πλακιωτάκη για αύξηση πληρότητας μέχρι 80% στα πλοία

Για την απόφαση που ελήφθη για πληρότητα στα πλοία μέχρι 80% και για το αν αυτή η κίνηση συμβαδίζει με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο OPEN TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες. Από τη μια έχουμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση λόγω της περιόδου. Από τη άλλη όμως έχει δοθεί ρητή εντολή στα λιμεναρχεία αλλά και στα ειδικά κλιμάκια των λιμενικών τα οποία επιβαίνουν κατά την διάρκεια των ταξιδιών, να προχωρούν σε πρόσθετους ελέγχους ακόμα και κατά την επιβίβαση και αποβίβαση».

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει αντιφατικότητα -σε σχέση με την αύξηση κρουσμάτων-, για την απόφαση που πάρθηκε, ο υπουργός απάντησε πως, «το όριο πληρότητας, όταν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα δεν δημιουργεί πρόβλημα. Σας υπενθυμίζω ότι το όριο πληρότητας στα αεροπλάνα ήταν από την αρχή 100%, άρα το σημαντικό είναι για τους επιβάτες να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, όπως και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου υγειονομικών πληροφοριών».

«Δεν έχει παρατηρηθεί κανένα κρούσμα ούτε σε μέλος πληρώματος, ούτε και κατά την διάρκεια ταξιδιού σε επιβάτη. Πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα», κατέληξε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ