Κοινωνία

Telegraph: Η Ελλάδα εξετάζει το δεύτερο lockdown αφού τουρίστες αυξάνουν τα κρούσματα

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επαναφέρει ορισμένα μέτρα κλειδώματος, αφού η χώρα σημείωσε άνοδο στις υποθέσεις Covid-19 μετά την επιστροφή του τουρισμού, ανέφερε πριν από λίγο η Telegraph 

Υπάρχουν τώρα πιο ενεργές περιπτώσεις με λοιμώξεις στην Ελλάδα από οποιοδήποτε άλλο σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνει η εφημερίδα.  2.205 άτομα στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχουν τον ιό αυτή τη στιγμή.

Την Παρασκευή, 60 άτομα επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τις 21 Απριλίου. Περισσότερες από 100 νέες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες ήταν μεταξύ των εισερχόμενων τουριστών.

Η Telegraph γράφει πως οι Βρετανοί παραθεριστές πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου, με τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να ξαναρχίζουν εκείνη την ημερομηνία. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές εξετάζουν τώρα τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων κλειδώματος, ενδεχομένως από το αύριο (13 Ιουλίου).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε στα τοπικά ΜΜΕ: "Γνωρίζαμε από την αρχή ότι όταν ανοίξαμε σταδιακά τις πύλες της χώρας στον κόσμο, θα είχαμε εισαγόμενα περιστατικά". Πρόσθεσε ότι είναι «αποφασισμένος να προστατεύσει την πλειοψηφία από τους επιπόλαιους λίγους». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, ενίσχυση των επιθεωρήσεων σε μπαρ και εστιατόρια και ενδεχομένως την εισαγωγή ταξιδιωτικών περιορισμών από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης.

Από τις 14 Ιουλίου, επίσης, οι Βούλγαροι που διασχίζουν τα σύνορα προς την Ελλάδα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τεσταριστεί αρνητικά τις τελευταίες 72 ώρες, αφού η χώρα κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ 330 νέων λοιμώξεων την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές