Κοινωνία

Αποπλάνηση ανηλίκων: Πώς πρέπει να καθοδηγούν τα παιδιά οι γονείς

Σοκάρουν οι δύο περιπτώσεις που ήρθαν το φως της δημοσιότητας για την αποπλάνηση των δύο ανήλικων μαθητριών από καθηγητές τους.

Η κλινική ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου, εξήγησε μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τι μπορούν να κάνουν οι γονείς προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ένα παιδί που έχει συναισθηματικές δυσκολίες είναι ευάλωτο στο να βρεθεί απέναντι σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πρόθυμος να του δείξει εμπιστοσύνη, να δείξει προστασία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κάποια εξιδανίκευση που αναγκάζει το παιδί, που αισθάνεται κάποια συναισθηματική ανεπάρκεια, να προσκολληθεί σε κάποιον ενήλικα», ανέφερε η κ. Αθανασίου.

«Μία βασική συμβουλή, που θα πρέπει να μεταφέρουν στα παιδιά τους οι γονείς, είναι ότι "το σώμα μας μας ανήκει". Επίσης πρέπει οι γονείς να προσεγγίσουν συναισθηματικά τα παιδιά τους. Να χτίσουν μία σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε η έμπειρη ψυχολόγος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ