Κοινωνία

Υπόθεση ψευτογιατρού: Πούλησε σε ασθενή αποχυμωτή και βότανα 13.000 ευρώ

Ο γιος ενός εκ των θυμάτων του ψευτογιατρού, μίλησε για την γνωριμία με τον 47χρονο και πώς η κατάσταση της υγείας του καρκινοπαθή πατέρα του χειροτέρεψε μέσα σε λίγους μήνες.

Για όσα έζησε ο πατέρας του κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του, καθώς και την απάτη του γιατρού «μαϊμού», μίλησε γιος ενός εκ των θυμάτων.

Όπως κατήγειλε σε εκπομπή του MEGA, η δράση του ψευτογιατρού σε βάρος της οικογένειάς του άρχισε σε μοναστήρι του Βόλου, με τον νεαρό να έχει ακούσει πολλά για τις εναλλακτικές μεθόδους του 47χρονου και τότε έσπευσε να τον συναντήσει.


«Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο συκώτι. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό λέω "γιατρέ αυτό και αυτό". Ναι μου λέει "φίλε εγώ δίνω μια διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθούμε αυτή" λέει "και πιστεύω να πάει καλά"».
Σε νέο ραντεβού με τον ψευτογιατρό για την πληρωμή και τις οδηγίες του για τη θεραπεία, έγινε στην καφετέρια ενός γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας, με τον νεαρό να ισχυρίζεται πως: «μου λέει "θέλω 13 χιλιάρικα για όλο αυτό". Τα έδωσα».

Ο γιος του θύματος ανέφερε στη συνέχεια πως μετά από λίγο οι χημειοθεραπείες του πατέρα του σταμάτησαν και όπως υποδείκνυαν οι οδηγίες του ψευτογιατρού, η οικογένεια του ασθενή έπρεπε να αγοράσει έναν αποχυμωτή, για τα βότανα του πατέρα.


«Ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διατροφή. Πάμε μετά από ένα μήνα να κάνουμε μαγνητική και είδαμε ότι ο πατέρας μου έκανε και άλλες μεταστάσεις. Μου λέει "θα πρέπει να σταματήσει η χημειοθεραπεία για να κάνουμε αυτά τα βότανα"», όμως με το πέρασμα του χρόνου έφερε μεταστάσεις και όταν αντιλήφθηκαν την απάτη, έψαξαν να βρουν τον υπεύθυνο.
Μάλιστα, όταν ο γιος του ασθενή ζήτησε εξηγήσεις από τον «γιατρό» λέγοντάς του πως: «έχετε πάρει αυτά τα λεφτά θέλω να μου τα δώσετε πίσω», ο 47χρονος τα επέστρεψε, όμως λίγους μήνες μετά, ο άτυχος ασθενής κατέληξε.


Ο άνδρας κατηγορείται για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Φέρεται, μάλιστα, να ευθύνεται για τον θάνατο δύο ανηλίκων παιδιών -14 και 16 ετών- και ενός 76χρονου, οι οποίοι πείστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους, ώστε να ακολουθήσουν μια δική του «ειδική» θεραπεία με σκευάσματα κάνναβης.

Η δικογραφία σε βάρος του «μαϊμού» γιατρού μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, καθώς στην αστυνομία φθάνουν καθημερινά και νέες καταγγελίες από θύματα που τον αναγνώρισαν είτε από τα ψεύτικα στοιχεία του ως «Νίκος Κόντος» είτε από τον τρόπο δράσης του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...