Κοινωνία

Αγίου Πνεύματος 2020: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, τράπεζες και εμπορικά

Τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, πέφτει φέτος η αργία του Αγίου Πνεύματος, κάτι που φέρνει αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Για τις τράπεζες είναι επίσημη τραπεζική αργία, οπότε οι τράπεζες θα είναι κλειστέςΚλειστό θα είναι και το Δημόσιο. Συνεπώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα προσέλθουν στις εργασίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα

Για τα μαγαζιά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης και άλλες περιοχές.

Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού Θεσσαλονίκης κατά τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, αργία του Αγίου Πνεύματος.

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά, καθώς έχει καθιερωθεί ως εθιμική αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας και ως εκ τούτου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώνεται ότι: Όλα τα καταστήματα της Βέροιας την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας.

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία έτη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές, ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Δευτέρα 08/06/2020 εορτή του Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα στην πόλη της Φλώρινας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης. Κατά συνέπεια, εκείνη την ημέρα, τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της αργίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά.

Κλειστά τα καταστήματα του Βόλου και των Ιωαννίνων του Αγίου Πνεύματος. Με την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, γιορτή του Αγίου Πνεύματος συντάσσεται ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ