Κοινωνία

Γυμναστήρια: Παράταση στις προσφορές των μελών τους

Τρεις μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει προσωρινό λουκέτο στα ιδιωτικά γυμναστήρια λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού οι επιχειρήσεις μετρούν αντίστροφα για να υποδεχτούν και πάλι χιλιάδες πελάτες τους και μάλιστα σε μία περίοδο που όλοι θέλουν να χάσουν τα παραπανίσια κιλά της καραντίνας. Το lock down που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου θα λήξει στις 15 Ιουνίου και δοκίμασε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες και έφερε στα όρια τους τα επιχειρηματικά σχήματα που μετρούν μεγάλες ζημιές.

Χάθηκε το 40% του ετήσιου τζίρου

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυμναστηρίου (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.), Δώρος Κλεοβούλου, υπολόγισε πως μέσα στο τρίμηνο της καραντίνας χάθηκε το 40% του ετήσιου τζίρου, ενώ οι επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν ένα μεγάλο κόστος των υγειονομικών προφυλάξεων που θα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, γάντια, απολυμάνσεις) αλλά και των προσφορών προκειμένου να προσελκύσουν και πάλι τους πελάτες τους. Ο Δώρος Κλοβούλου μίλησε στο ethnos.gr για τη μεγάλη ζημιά που υπέστη ο κλάδος των γυμναστηρίων: «Η πανδημία ήρθε στην χειρότερη στιγμή για τον κλάδο μας. Το Μάρτιο, τον Απριλίο και το Μάιο κάνουμε κάθε χρόνο το 40% του τζίρου μας καθώς όλος ο κόσμος επιστρέφει στην άσκηση μετά το χειμώνα. Το άλλο 60% του τζίρου γίνεται στους υπολοίπους εννιά μήνες. Χάθηκε ο τζίρος και επί πλέον θα πρέπει να υποστηρίξουμε και την επιστροφή της πελατείας μας. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά υπάρχουν και θετικά στοιχεία όπως το άνοιγμα των γυμναστηρίων 15 ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί αρχικά».

«Πολλά θα αλλάξουν»

Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν 15 Ιουνίου και από μέρα σε μέρα ο κλάδος περιμένει το υγειονομικό πρωτόκολλο: «Ακόμα δε μας έχει κοινοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ. Σίγουρα αρκετά πράγματα θα αλλάξουν. Θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης και φυσικά το κόστος θα βαρύνει τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε τις οδηγίες και να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα».

«Κατανόησαν τα προβλήματα μας»

Σύμφωνα με τον Δώρο Κλεοβούλου πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξουν τα γυμναστήρια νωρίτερα κατά δύο εβδομάδες: «Από την πρώτη στιγμή της κρίσης ήμασταν σε επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Η κυβέρνηση κατανόησε πως τα γυμναστήρια ήταν μεταξύ των επιχειρήσεων που πλήττονται πολύ σοβαρά όπως οι επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και μεταφορών. Είχαμε βοήθειες αλλά κυρίως είχαμε την κατανόηση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρώτος γνώριζε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας και ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση και μας βοήθησε πολύ. Στη συνέχεια η απόφαση του πρωθυπουργού να ανοίξουμε 15 Ιουνίου και όχι 30 του μήνα όπως αρχικά είχε αποφασιστεί μας λύνει τα χέρια νωρίτερα για να αρχίσουμε ένα νέο αγώνα για να καλύψουμε ένας μέρος των ζημιών».

«Παράταση στις προσφορές»

Τέλος, σχετικά με τις προσφορές που υπήρχαν αλλά χάθηκαν την περίοδο της καραντίνας ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυμναστηρίου (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.) είπε: «Έχουμε ήδη στείλει οδηγίες προς τα μέλη μας για αυτό το θέμα. Δεν είναι δεσμευτικές. Είναι η πρόταση μας προς κάθε επιχείρηση για το τι είναι σωστό να πράξει για τους πελάτες που είχαν πάρει προσφορές. Κάθε επιχειρηματίας είναι ελεύθερος να πράξει αυτό που νομίζει καλύτερο αλλά γενικά η οδηγία μας είναι να υπάρξει παράταση των προσφορών προς τους πελάτες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...