Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Μπορεί να είναι ακόμα και συμβόλαιο, υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιωάννας

Για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, την επίθεση με βιτριόλι, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Για την υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη τη χώρα, την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, Απόστολος Λύτρας.

Η κατάσταση της υγείας και οι έρευνες


Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας της πελάτισσάς του, ο κύριος Λύτρας αποκάλυψε πως «είναι πάρα πολύ σοβαρή, αφού έχει υποστεί εγκαύματα στο 20% του σώματός της και 93% στο πρόσωπό της. Ακόμα και η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι πολύ καλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, «ακόμα και η ψυχολογική κατάσταση της οικογένειάς της δεν είναι καλή. Τα πράγματα γενικά θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι τραγικά».

Όσον αφορά τις πληροφορίες και τα στοιχεία που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται, ο δικηγόρος δήλωσε ενοχλημένος, επειδή, όπως επισήμανε, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την υπόθεση.


Αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών, ο κύριος Λύτρας δήλωσε πως «αυτό που μπορώ να πω, είναι πως έχουν εξεταστεί πάνω από 22 άτομα, που έχουν δώσει κατάθεση και τώρα η αστυνομία περιμένει να βρει κάτι από τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι κάμερες και κάποιο στοιχείο που να συνδέεται με την άγνωστη γυναίκα».

«Υπήρχε μελέτη και προετοιμασία για την επίθεση»


Ερωτώμενος για τον κύκλο των υπόπτων και για το ποια μπορεί να είναι η δράστις της επίθεσης, ο δικηγόρος της 34χρονης δήλωσε πως «η Ιωάννα έχει πει από την πρώτη στιγμή πως απλώς περίμενε στο ασανσέρ, βγήκε μια αδύνατη, ψηλή γυναίκα με μαύρη χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο και της πέταξε το υγρό».

https://www.youtube.com/watch?v=jLr3W6vQzEM&feature=emb_logo

Όσο για το ενδεχόμενο να ήταν προμελετημένη η επίθεση, ο κύριος Λύτρας επισήμανε πως «πεποίθησή μου είναι πως υπήρχε μελέτη από πριν, τόσο για τον τρόπο δράσης όσο και για τον τρόπο διαφυγής. Δεν γίνεται σε κεντρικό σημείο της Καλλιθέας να μην την είδε κανείς, μου φαίνεται εντυπωσιακό. Ενδεχομένως να είχε πληροφόρηση ακόμα και για το ποιες κάμερες λειτουργούσαν».


«Μπορεί να κρύβεται άλλος πίσω από την επίθεση»


Εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια, ο κύριος Λύτρας ανέφερε πως όλα είναι ανοιχτά.

Όπως είπε «η αστυνομία είναι η μόνη που εξετάζει τα στοιχεία».

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ωστόσο, είναι η πεποίθηση που εξέφρασε ο δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε: «Μπορεί να είναι και πληρωμένο συμβόλαιο. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν αύριο μεθαύριο βρεθεί η δράστιδα και αποκαλυφθεί πως την είχε προσλάβει κάποιος άλλος».


Όσο για το ενδεχόμενο η δράστιδα να είχε πρόθεση ακόμα και να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα, ο δικηγόρος της 34χρονης δήλωσε πως «της έριξε πολύ καυστικό υγρό. Αυτό σημαίνει πως η δράστις αποδεχόταν και το ενδεχόμενο να τη σκοτώσει με την ενέργειά της».

Καταλήγοντας, ο κύριος Λύτρας αναφέρθηκε στη στήριξη που δέχεται από την οικογένειά της η άτυχη Ιωάννα, αλλά και στο γεγονός πως ακόμα δεν της έχει επιτραπεί να αντικρίσει το πρόσωπό της στον καθρέφτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης