Δημήτρης Ασπιώτης
Κοινωνία

Δράκος του Κάβου: Το χρονικό της σύλληψης - Τι είπε ο αρχηγός της επιχείρησης

Υπό αυστηρή φύλαξη παραμένει στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Ασπιώτης, γνωστός και ως το «τέρας του Κάβου», ο οποίος συνελήφθη εκ νέου μετά από πτώση σε χαράδρα στην Κέρκυρα, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από τους αστυνομικούς. Ο Ασπιώτης κατηγορείται για νέο βιασμό, αυτή τη φορά μίας 34χρονης γυναίκας με καταγωγή από την Αλβανία.

Λεπτομέρειες για την σύλληψη του 47χρονου έδωσε μιλώντας στο Corfutv ο Αστυνομικός Διευθυντής Κερκύρας Μάνθος Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι: «Για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, που ενέδρευαν στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη.

‘Άμεσα διατάχθηκε ο χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία».

https://youtu.be/GIj4xvAqScY

Η είδηση του τραυματισμού του προκάλεσε την αντίδραση προηγούμενων θυμάτων του. Η Kayleigh Morgan, μία από τις γυναίκες που είχε βιάσει ο Δημήτρης Ασπιώτης, εξέφρασε την ευχή της, το «Τέρας του Κάβου» να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με πόνους, εξωτερικεύοντας τα συναισθήματα οργής που διατηρεί εναντίον του.

Τις δηλώσεις της 33χρονης αεροσυνοδού της BA, η οποία στο παρελθόν έπεσε θύμα της βαναυσότητας του Δημήτρη Ασπιώτη, δημοσιεύει η εφημερίδα Sun σε εκτενές δημοσίευμα της για τον τραυματισμό και την επακόλουθη σύλληψη του καταδικασμένου βιαστή, ο οποίος φέρεται να διέπραξε μετά την απελευθέρωσή του νέα επίθεση εις βάρος μιας 34χρονης Αλβανίδας.

https://youtu.be/4sluBk4iBTQ

 

Η Morgan, η οποία αποφάσισε να μιλήσει επώνυμα για την εμπειρία της την περασμένη χρονιά θέλοντας να προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την αποφυλάκιση του βιαστή της, είπε στη βρετανική εφημερίδα: «Ελπίζω να υποφέρει από πόνους για το υπόλοιπο της ζωής του. Έφτασε η ώρα για τις ελληνικές αρχές να [τον κλείσουν φυλακή και] να πετάξουν το κλειδί».

«Είχε προειδοποιήσει ότι θα χτυπούσε ξανά και αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο. Απλά χαίρομαι που τον έπιασαν προτού καταστραφεί η ζωή ακόμα μίας γυναίκας», συμπλήρωσε η 33χρονη.

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Ασπιώτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 52 ετών το 2012 αλλά αποφυλακίστηκε το 2018. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε  απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά που «τροφοδοτούσαν» την εγκληματική του δράση εις βάρος ανυπεράσπιστων γυναικών που παρέσερνε σε ερημικές περιοχές και βίαζε επί ώρες ή και μέρες, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο 47χρονος Δημήτρης Ασπιώτης ή αλλιώς το «Τέρας του Κάβου», έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φέρει κάταγμα ισχίου, στο πόδι, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά και στον σπόνδυλο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εγκλωβίστηκε σε χαράδρα, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις Αρχές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

Το χρονικό της νέας υπόθεσης βιασμού

Η νέα υπόθεση για την οποία έχει συλληφθεί το «Τέρας του Κάβου» ξεκίνησε όταν μία γυναίκα, 34 ετών, αλβανικής καταγωγής, εξαφανίστηκε για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως.

Τελικά η γυναίκα εντοπίστηκε στον δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης. Η  ίδια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης, υπέδειξε ως δράστη της επίθεσης εναντίον της τον συλληφθέντα πλέον Δημήτρη Ασπιώτη.

Δείτε βίντεο: «Τέρας του Κάβου»: Ελπίζω να πονάει για την υπόλοιπη ζωή του, λέει η Βρετανίδα που βίασε ο Ασπιώτης

https://youtu.be/fBcEcV08uYg

Βίντεο από τη στιγμή που βγάζουν τον Ασπιώτη από τη χαράδρα

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασύρουν το «τέρας του Κάβου» από τη χαράδρα στην οποία παγιδεύτηκε κατά την προσπάθειά του να γλιτώσει από τις Αστυνομικές δυνάμεις. 
 

https://www.facebook.com/watch/?v=383800989181519

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός, ο οποίος χαρακτήρισε την επιχειρήσει «δύσκολη». 

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και φέρει κάταγμα ισχίου, στο πόδι, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά και στον σπόνδυλο.

Μάλιστα, από τα ευρήματα της αστυνομίας φαίνεται πως ο Δημήτρης Ασπιώτης ήταν βαριά οπλισμένος. 

εξοπλισμός Δημήτρη Ασπιώτη εξοπλισμός Δημήτρη Ασπιώτη

Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του

Ο φερόμενος ως βιαστής της 34χρονης Αλβανιδας ο οποίος αναζητούνταν εδώ και μέρες από τις αστυνομικές Αρχές, είχε καταφέρει να χτίσει μια μικρή ξύλινη καλύβα δίπλα στην παραλία Άγιος Γόρδιος στη περιοχή Λευκιμη της Κέρκυρας, προσποιούμενος τον ερημίτη ώστε να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος. Η ανάγκη του όμως να αναζητήσει τροφή και νερό τον ανάγκαζε να περιφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε καθημερινή ωστόσο βάση στη συγκεκριμένη παραλία την οποία επισκεπτεται κόσμος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Χθες λοιπόν στην παραλία του Αγίου Γορδιου βρέθηκαν αρκετοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι της περιοχής που κατέβηκαν για μια βουτιά εκμεταλλευομενοι τις ήπιες καιρικές συνθήκες. Ο Ασπιωτης έκανε το λάθος να βγει από την κρυψώνα του στη προσπάθεια να αναζητήσει τροφή και τότε ένας κάτοικος της περιοχής τον αναγνώρισε. Χωρίς να τον πλησιάσει κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία και το Λιμενικό προκειμένου να τους ενημερώσει για την παρουσία του καναζητούμενου στη παραλία.

Αμέσως δόθηκε σήμα από στεριά και θάλασσα και μέσα σε λίγη ώρα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού βρίσκονταν στο σημείο, έτοιμοι να επέμβουν. Όταν ο Ασπιώτης αντελήφθη την παρουσία τους, παρότι δεν είχε πολλές δυνάμεις, έτρεξε να ξεφύγει με αστυνομικούς και λιμενικούς να τον καταδιώκουν. Ωστόσο στη προσπάθεια του να γλιτώσει τη σύλληψη, γλίστρησε σε μια χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση και στα πόδια, ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις του και ήταν συνεργάσιμος με τις Αρχές. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ομάδας διάσωσης.

https://youtu.be/TNGlGUByuU8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ