Κοινωνία

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην κρυψώνα του "βιαστή του Κάβου"

Με πολλαπλά τραύματα, μετά από την πτώση του σε χαράδρα περίπου 30 μέτρων, νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο 47χρονος αποκαλούμενος ως «δράκος της Κέρκυρας», που αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές για την απαγωγή και το βιασμό 34χρονης αλλοδαπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 47χρονος που έγινε γνωστός εντός αλλά και εκτός συνόρων ως ο δράκος και ο βιαστής του Κάβου φέρει κατάγματα στα πόδια, έχει αιμάτωμα νεφρού, κάταγμα στα πλευρά αλλά και στον σπόνδυλο.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Αστυνομία, για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

βιαστης καβου 1

“Επισημαίνεται ότι ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε σε χαράδρα 200 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη. ‘Αμεσα διατάχθηκε ο χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία. Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=haP0phoDxOk&feature=emb_title

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν από του αστυνομικούς μεταξύ άλλων, οπλισμένο κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο. Συγκεκριμένα στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη σακίδιο παραλλαγής, ένας υπνόσακος, 4 συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και κατσαβίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καταζητούμενος κρυβόταν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή προσποιουμενος τον ερημίτη ώστε να περνάει απαρατήρητος. Η ανάγκη του όμως να αναζητήσει τροφη και νερό τον ανάγκαζε να περιφέρεται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε καθημερινή βάση στη συγκεκριμένη παραλια την οποία επισκεπτεται κόσμος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Χθες αναγνωρίστηκε…

https://www.youtube.com/watch?v=1ry4yZrgLIY&feature=emb_title

Η πτώση του 47χρονου σε χαράδρα

Στο σημείο μεταφέρθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός.

Ο 47χρονος κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού και της συλλήψεώς του είχε πλήρως τις αισθήσεις του, ενώ φέρεται να χτύπησε σοβαρά στα άκρα και τη μέση του. Το ασθενοφόρο συνόδεψε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ γιγάντια ήταν η αστυνομική επιχείρηση που είχε στηθεί σε όλη τη διάρκεια των 14 ημερών, που χρειάστηκαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

https://www.youtube.com/watch?v=FgjebL58snU&feature=emb_title

Λίγα μέτρα πιο κάτω όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο “δράκος” φαίνεται ότι ήταν οργανωμένος, αφού στην κατοχή του βρέθηκε εξοπλισμός που παράγει ρεύμα ώστε και εκείνος με την σειρά του να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο.

Η καταγγελία της 34χρονης

Όλα ξεκίνησαν όταν μία 34χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, αγνοούνταν για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως. Εντοπίστηκε στον δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης. Η ίδια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είχε ισχυριστεί ο 47χρονος

Η εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ επικοινώνησε στις 10 Μαϊου τηλεφωνικά με τον 47χρονο, ο οποίος τότε είχε πει πως δεν μπορούσε να αποκαλύψει τον τόπο που κρύβεται. Υποστήριξε ότι κατηγορείται άδικα. “Αυτά που λένε για μένα δεν ισχύουν, με κατηγορούν άδικα. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά, όπως τα λένε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...