Κοινωνία

"Αντάρτες" με τα λεφτά του μπαμπά οι αναρχικοί στην Γερμανία

Υπάρχει ένας στίχος σε ένα από τα τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου που λέει "αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά"...

Επίσημα στοιχεία αποκάλυψαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των αριστερών διαδηλωτών που συνελήφθησαν για βία με πολιτικό κίνητρο στο Βερολίνο είναι νεαροί άνδρες που εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι με τους γονείς τους.

Τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας (BfV) και δημοσιεύθηκαν από τον ταμπλόιντ Bild, εξήχθησαν από 873 υπόπτους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πολιτικών διαδηλώσεων στο Βερολίνο μεταξύ 2003 και 2013.

Λίγο περισσότερο από το ήμισυ (58%) των συλλήψεων προέκυψαν από εγκλήματα που έλαβαν χώρα στις γειτονιές του Φρίντριχσχαϊν, του Κρούζμπεργκ και του Μιτ.

Από τους 873 υπόπτους που εντοπίστηκαν, το 84% ήταν άνδρες και το 16% ήταν γυναίκες. Το 72% ήταν μεταξύ των ηλικιών 18 και 29.

Ενώ το 92% των υπόπτων ανέφεραν ότι ζουν ακόμα με τους γονείς τους, ένας στους τρεις ανέφερε ότι είναι άνεργος.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η συντριπτική πλειονότητα (80%) εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον ανθρώπων στοχεύουν αστυνομικούς, ενώ οι περισσότερες πράξεις βίας που πραγματοποιήθηκαν εναντίον περιουσίας αφορούσαν εμπρησμό. Δεξιοί εξτρεμιστές ήταν επίσης στόχοι της βίας στο 15% των περιπτώσεων.

Οι πράξεις βίας που διαπράττονται από την αριστερά αυξάνονται στη Γερμανία. Μεταξύ του 2009 και του 2013, οι αριστεροί πολιτικοί ακτιβιστές διέπραξαν συνολικά 1.523 βίαια εγκλήματα, υπερδιπλασιάζοντας το ποσό ρεκόρ από το 2003 έως το 2008.

Ο Frank Henkel, πολιτικός του CDU και γερουσιαστής, υποστηρίζει ότι τα περισσότερα βίαια εγκλήματα που έχουν πολιτικά κίνητρα προέρχονται από την αριστερή σκηνή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αριστεροί εξτρεμιστές που διαδήλωσαν στην περιοχή Kreuzberg για την Πρωτομαγιά επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο από το ειδησεογραφικό πρόγραμμα Heute-Show. Μερικά άτομα από το τηλεοπτικό συνεργείο υπέστησαν τραυματισμούς τόσο σοβαρούς που χρειάστηκαν νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...