Κοινωνία

Κορονοϊός: Σκηνές βγαλμένες από ταινία στα Δικαστήρια

Άδειες αίθουσες, αντισηπτικά παντού και θερμομέτρηση στην είσοδο. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα στα δικαστήρια στις μέρες του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας ξεκίνησε η μερική λειτουργία του Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου της Αθήνας, πλην, όμως, η πρεμιέρα της νέας συνθήκης που θα εφαρμόζεται πλέον στα δικαστήρια λόγω κορονοϊού, βρίσκει εκτός δικαστηρίων τους δικηγόρους οι οποίοι απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους.

Στο Πρωτοδικείο υπήρξαν ελάχιστες προσελεύσεις πολιτών -σύμφωνα με τις διατάξεις, οι δίκες θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία διαδίκων- από την κεντρική πύλη του συγκροτήματος της Ευελπίδων που είναι η μόνη ανοικτή.Στην είσοδο θερμομετρούν όποιον εισέρχεται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ βρίσκονται και υπάλληλοι εταιρίας φύλαξης για την τήρηση των μέτρων αποφυγής συνωστισμού. Αντίστοιχη εικόνα εμφάνισε και το Ειρηνοδικείο, όπου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα συνωστισμού ή άλλο.

Τόσο για το Πρωτοδικείο όσο και το Ειρηνοδικείο, οι δικαστικές υπηρεσίες που επαναλειτουργούν από σήμερα αφορούν διαδικασίες συναινετικών προσημειώσεων και Ασφαλιστικών μέτρων σχετικών με αναγκαστικές προσημειώσεις και άρσεις αυτών και συντηρητικές κατασχέσεις.

Στο Πρωτοδικείο έκανε αυτοψία ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ενώ στο Ειρηνοδικείο μετέβη ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θέμης Σοφός.

Ουρά στο Υποθηκοφυλακείο και κλειστά Ειρηνοδικεία

Πρόβλημα συνωστισμού πολιτών παρουσιάστηκε το πρωί στο Υποθηκοφυλακείο-Ενεχυροφυλακείο Αθήνας στην οδό Αριστοτέλους , όπου έσπευσαν αστυνομικοί και έκαναν συστάσεις σε όσους βρίσκονταν στην ουρά για την είσοδο στο κτίριο, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό εταιρίας φύλαξης.Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας δεν λειτουργούν σήμερα δώδεκα Ειρηνοδικεία της Αττικής λόγω αποχής των υπαλλήλων καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΔΥΑ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίστηκαν για την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Ο ΣΔΥΑ τονίζει πως στα δώδεκα Ειρηνοδικεία δεν υπήρξε πρόβλεψη για παρουσία είτε αστυνομικών οργάνων είτε προσωπικού εταιρίας φύλαξης. Τα Ειρηνοδικεία στα οποία απέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι: Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλλιθέας, Κρωπίας, Ιλίου, Λαυρίου, Ν. Ιωνίας, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου και Χαλανδρίου.

GALLERY

Κορονοϊός Δικαστήρια
Κορονοϊός Δικαστήρια
Κορονοϊός Δικαστήρια
Κορονοϊός Δικαστήρια
Κορονοϊός Δικαστήρια
Κορονοϊός Δικαστήρια
Κορονοϊός Δικαστήρια
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...