προσφυγική δομή στη Μαλακάσα
Κοινωνία

Κορονοϊός: Νέο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα

Σε καραντίνα τίθεται και νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού στις εγκαταστάσεις στη Μαλακάσα. Μετά τη Ριτσώνα φαίνεται πως τα κρούσματα μεταξύ των μεταναστών αυξάνονται, ενώ ανησυχία επικρατεί για την εξάπλωση του ιού στις εν λόγω δομές - οι οποίες ευλόγως χαρακτηρίζονται υγειονομικές "βόμβες" - λόγω της αυξημένης επικινδυνότηας, τόσο για τους μετανάστες, όσο και για το προσωπικό.

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε προσφυγική δομή εντοπίστηκε πριν λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν μετανάστη αφγανικής καταγωγής, από τη δομή της Μαλακάσας. Ο άνδρας, που διαμένει εκεί με την οικογένειά του είναι 53 ετών και έχει υποκείμενο νόσημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας είχε ύποπτα συμπτώματα και αφού επισκέφθηκε το ιατρείο της δομής, αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Εκεί του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν πως ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Η οικογένεια του έχει μπει σε καραντίνα στη δομή ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Στο κέντρο της Μαλακάσας μένουν περίπου 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες και αυτή τη στιγμή έχει απαγορευθεί η είσοδος και η έξοδος από τον χώρο.

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή σε καραντίνα βρίσκεται η δομή της Ριτσώνας καθώς εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...