κορωνοιος ελλαδα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Σε ποια κατάσταση είναι η Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες

Ο βαθμός με τον οποίο έχουν πληγεί από τον κορονοϊό οι χώρες της ΕΕ (οι περισσότερες) καθώς επίσης η Κίνα και οι ΗΠΑ για σύγκριση παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα μέσα από τρείς παραμέτρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. Τα κρούσματα ανά 100 χιλ κατοίκων, που είναι και η πιο ασφαλής εκτίμηση,

2. Το ποσοστό ανθρώπινων απωλειών, ανάλογα με τα κρούσματα και

3. Την αύξηση των κρουσμάτων κατά τις τρείς προηγούμενες ημέρες

κορωνοιος πινακασ κρουσματων

Στο γράφημα βλέπουμε σε κάθε χώρα να αντιστοιχεί μια σφαίρα, το μέγεθος της οποίας είναι ανάλογο με τα κρούσματά της, ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Όσο πιο μεγάλη είναι η σφαίρα δηλαδή τόσο περισσότερα κρούσματα έχει η χώρα.

Στον οριζόντιο άξονα απεικονίζεται το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων της κάθε χώρας, στο τελευταίο 3ήμερο. Όσο πιο δεξιά τοποθετείται η κάθε χώρα τόσο μεγαλύτερη πίεση δέχεται.

Στον κάθετο άξονα βλέπουμε το ποσοστό απωλειών της κάθε χώρας, σε σχέση με τα κρούσματά της. Όσο πιο ψηλά είναι μια χώρα τόσο περισσότερες απώλειες έχει και όσο πιο χαμηλά τόσο λιγότερες.

Άρα συνολικά, οι περισσότερο πληγείσες χώρες και σε μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή τη στιγμή είναι εκείνες που απεικονίζονται με μεγάλη σφαίρα και η σφαίρα τους βρίσκεται προς τα πάνω και δεξιά. Αντιθέτως, οι λιγότερο πληγείσες χώρες είναι εκείνες που έχουν μικρή σφαίρα και τοποθέτηση προς την κάτω αριστερή γωνία κοντά στο σημείο τομής των αξόνων.

Εκτιμήσεις:

Α. ΕΛΛΑΔΑ: Βλέπουμε ότι η θέση της Ελλάδας (η μικρή μπλε σφαίρα κάτω από το όνομά της), είναι αναλογικά καλή. Από τις καλύτερες. Αρκετές χώρες έχουν αναλογικά μικρότερο αριθμό απωλειών, όσες δηλαδή βρίσκονται ως προς το οριζόντιο επίπεδο κάτω από την Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες εξ αυτών έχουν μεγαλύτερες σφαίρες (άρα περισσότερα κρούσματα) και βρίσκονται τοποθετημένες πιο δεξιά (άρα μεγαλύτερο ποσοστό καθημερινής αύξησης κρουσμάτων). Καθαρά καλύτερη θέση από τη χώρα μας έχουν μόνον η Δανία και η Φινλανδία.

Β. ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Όπως βλέπουμε, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία έχουν τους μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, με την Ιταλία να έχει και τις μεγαλύτερες απώλειες και την Ισπανία να σημειώνει ακόμη μεγάλο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων της. Η Ελβετία έχει πολλά κρούσματα αλλά είναι πολύ χαμηλά στους δύο άλλους παράγοντες σύγκρισης.

Γ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΙΕΣΜΕΝΕΣ ΤΩΡΑ: Ενώ η Κίνα έχει σταθεροποιηθεί, βλέπουμε πόσο πιέζονται οι ΗΠΑ (κυρίως σε ρυθμό αύξησης) και το Ην. Βασίλειο. Το Βέλγιο και η Πορτογαλία είναι σε δυσχερή θέση ως προς την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ η Γαλλία και η Ολλανδία σε απώλειες.

Δ. ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: Νορβηγία Αυστρία, Γερμανία και Ιρλανδία έχουν αρκετά κρούσματα, οι τρείς τελευταίες ψηλό βαθμό αύξησης των κρουσμάτων αλλά ικανοποιητικό βαθμό αντιμετώπισης του συστήματος υγείας μέχρι στιγμής, καθώς οι σφαίρες τους είναι μεν μεγάλες (συνολικά κρούσματα), τοποθετημένες δεξιά (αύξηση κρουσμάτων) αλλά πολύ χαμηλά ως προς τον κάθετο άξονα (μικρές απώλειες ανθρώπων).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...