κορωνοϊός
Κοινωνία

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για κορωνοϊό - Κλειστά όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα αλλά και των Πανεπιστημίων ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω του κορονοϊού. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με άλλα λόγια, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα όπως είχε γράψει αποκλειστικά νωρίτερα το newsit.gr. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Δείτε όλη την δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

https://www.youtube.com/watch?v=__fPB0L7NaU&feature=emb_title

Έκτακτο διάγγελμα από τον πρωθυπουργό

Τη λήψη νέων μέτρων ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, στην προσπάθειά της κυβέρνησης να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού μέσα στην κοινωνία,  γεγονός που θα φέρει σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε έκτακτο διάγγελμα και τα όσα θα ανακοινώσει αναμένεται να είναι πολύ πιο  δραστικά από τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται στη χώρα. Ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι το συνολικό κλείσιμο σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάτι που αυτήν τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται αλλά είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Επίσης σε λίγη ώρα αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και η ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας η οποία συνεδριάζει σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές