Κοινωνία

Ηράκλειο Κρήτης: Ασκηση του ΕΚΑΒ για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού


Η άσκηση περιελάμβανε την ύπαρξη υπόπτου κρούσματος και την μεταφορά του στο νοσοκομείο αναφοράς (το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου) και πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, κλιμακίου του ΕΟΔΥ και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Μία ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.
«Είναι πολύ σημαντικό, τέτοιες ώρες να δίδονται σαφείς και σωστές πληροφορίες. Είμαστε σε ετοιμότητα, το ίδιο και το νοσοκομείο αναφοράς για το νησί, το ΠΑΓΝΗ. Δεν υπάρχει λόγος, ούτε για κινδυνολογίες, ούτε και για πανικό. Η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, κι αυτό κάνουμε" τόνισε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη.


Άσκηση του ΕΚΑΒ για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη
Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ παρόμοια άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στα Χανιά.
 

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...