Χίος
Κοινωνία

ΜΑΤ ξυλοκοπούν κατοίκους που αντιδρούν για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίσσονται σε δύσβατα σημεία πάνω κοντά στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Χίο, καθώς τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με καπνογόνα και χημικά στους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με το astraparis.gr.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή του κλειστού κέντρου, καθώς σήμερα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα μηχανήματα του στρατού ξεκίνησαν τις εργασίες στην τοποθεσία  που είχε επιταχθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, η αστυνομία λόγω του μεγάλου πλήθους κόσμου που έχει μαζευτεί στη θέση Καράβα στη Μυτιλήνη κάνει χρήση και του ειδικού οχήματος ΑΙΑΝΤΑΣ, απένταντι στους διαδηλωτές. Συμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες ενώ έχει αναφερθεί και μια επίθεση απο διαδηλωτές σε περιπολικό. 

Οι νησιώτες πλέον κινητοποιούνται και οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό κλιμακώνονται, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί πλήρως τα αιτήματα των κατοίκων και επιβάλλει - θυμίζοντας πρακτικές αυταρχικού καθεστώτος - το σχέδιό της.

Οι δράσεις στους δρόμους των νησιών, οι απεργίες και η μυνητήρια αναφορά για περιβαλλοντική καταστροφή στη Λέσβο, αποτελούν μερικά από τα παραδείγματα τις αδράνειας της κυβέρνησης και της πλήρους αδιαφορίας στην Αθήνα για τους νησιώτες.

Έριξαν χημικά μέσα σε μαγαζί

Για δολοφονική ενέργεια των ΜΑΤ κάνει λόγο το κατάστημα Way Cup:

«Καταγγελουμε σαν κατάστημα την αψυχολογητη και δολοφονικη ενεργεια των Διμοιριων Ματ , οι οποιοι ανοιξαν την πορτα του καταστηματος , ενω ηταν γεματο κοσμο , και εριξαν μεσα χημικα με αποτελεσμα ολος ο κοσμος να κοντεψει να σκασει απο τον καπνο αλλα και να ποδοπατηθει καθως ετρεχαν ολοι προς τη εξοδο χωρις να μπορουν να δουνε απο το τσουξιμο των ματιων.Αναγκαστηκαμε να εγκαταλειψουμε εντελως το καταστημα και να το αφησουμε ΑΝΟΙΧΤΟ και εντελως αφυλαχτο, για τουλαχιστον 3 ωρες καθοσον δεν μπορουσαμε καν να πλησιασουμε για να κλεισουμε εστω τις πορτες , με οτι αυτο συνεπαγεται !!!! Υπαρχει και σχετικο βιντεο το οποιο τις επομενες ημερες θα παραδοθει μαζι με μηνυση και αγωγες στον αρμοδιο εισαγγελεα!» καταλήγει η ανακοίνωση του καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Τελωνείου.

Γενική απεργία την Τετάρη

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καταδικάζουν τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν  τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών.Καταγγέλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν σε γενική απεργία αύριο Τετάρτη 26/02/2020.

Δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τους παρισταμένους  των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους.

Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο νησί μας, ο Σύλλογος μας ανακοινώνει οτι θα συμμετέχει στην αυριανή (26-02) ΑΠΕΡΓΙΑ.
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Ασπιδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης  ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα καταστήματα σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου και αύριο Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης στον τόπο μας και για να δοθεί η δυνατότητα στους συνάδελφους να συμμετέχουν στα μπλόκα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα.
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνη

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου αποφάσισε να συμμετάσχει στην Γενική Απεργία που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστές και καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη μας, να συμμετέχουν στην Απεργία.
Επιμελητήριο Λέσβου

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην  24ωρη απεργία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, για το ζήτημα της δημιουργίας νέου κλειστού κέντρου και την αναίτια κρατική αστυνομική βία που εξελίσσεται στον τόπο μας από σήμερα τα ξημερώματα. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά για τη Λέσβο

Για «περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται με μηχανήματα έργου του Στρατού (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά κλπ) εκχερσώνοντας δασική βλάστηση (πεύκα, πουρνάρια), εντός δημοτικού δάσους, κατασκευάζοντας νέο δρόμο πρόσβασης με κατεύθυνση προς τη θέση Καβακλή» κάνουν λόγο ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, κι ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αριστόβουλος Ελευθερίου, σε με μηνυτήρια αναφορά τους προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, η οποία κοινοποιείται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως καταγγέλουν, σύμφωνα με το lesvospost, οι εργασίες που γίνονται σήμερα προκειμένου να υπάρξει άλλη πρόσβαση προς την υπό επίταξη έκταση από αυτή που έχουν καταλάβει οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι καταλύουν «κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει νομιμότητας, δημιουργώντας πραγματικά πρωτοφανείς καταστάσεις στο νησί, όπου το ίδιο το κράτος παρανομεί απροκάλυπτα σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου».

Οι δύο αυτοδιοικητικοί ζητούν «την ποινική δίωξη και την άμεση σύλληψη δίωξη παντός υπευθύνου (χειριστές μηχανημάτων, αξιωματούχων που επιβλέπουν τα έργα και δίνουν τις σχετικές εντολές κλπ) για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή στην περιοχή μας και την άμεση παρέμβασή σας για τα όλα τα ποινικά αδικήματα που τελούνται αυτή τη στιγμή και διώκονται αυτεπαγγέλτως».

https://youtu.be/m7yb_U8JRqg

 

https://youtu.be/L9FX571_s3Ihttps://youtu.be/I14Svvhj48E

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...