Ελληνοτουρκικά

Ανοχύρωτη χώρα: Η Αθήνα έστελνε ΜΑΤ & οχήματα στη Λέσβο & οι Τούρκοι σήκωσαν UAV καταγράφοντας τα πάντα!

Πραγματικά η απόλυτη ''κόλαση'' επικρατεί στα νησιά μας εδώ και ώρες. Η κατάσταση είναι εκρηκτική στη Χίο και τη Λέσβο, με την κόντρα κατοίκων και δημάρχων των νησιών του βορείου Αιγαίου στα οποία έχει αποφασιστεί να κατασκευαστούν κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να οδηγείται στα άκρα. 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Τα ξημερώματα μάλιστα τα λιμάνια των νησιών μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με κατοίκους να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ίδια στιγμή πάντως, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο "άτυπος" πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας στον αέρα του Αιγαίου, καθώς η Άγκυρα στέλνει συνεχώς κατασκοπευτικά και UAV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν λίγες ώρες, ενώ η Αθήνα έστελνε αποβατικά στη Μυτιλήνη, όπου κατέβασε ΜΑΤ και οχήματα, η Άγκυρα κατέγραφε κάθε κίνηση.

Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Νίκο Τριάντη, τουρκικό UAV είχε ''εικόνα'' από τα 18.000 πόδια, γι τα συμβάντα στο λιμάνι και γενικότερα στο νησί της Λέσβου.

https://twitter.com/NTriantis/status/1232113447686541312/photo/2

Δηλαδή οι Τούρκοι ήξεραν κάθε κίνηση της ελληνικής πλευράς!

Εμείς θέτουμε το εξής ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο. Ισχύει ή όχι η συγκεκριμένη είδηση;


Η χρήση των UAV από την τουρκική πλευρά είναι πλέον καθημερινή. Από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχουμε καταγράψει και καταγράφουμε όλες αυτές τις τουρκικές κινήσεις με άρθρα μας, με τα οποία τονίζουμε την σαφέστατη προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγξει το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει άμεσα σε αυτές τις προκλήσεις, καθώς θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων!
 

Διπλή επίθεση με χημικά στο Διαβολόρεμα!


Διπλή απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν οι κάτοικοι της Λέσβου που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, στην έτερη είσοδο προς την επιταγμένη έκταση της Καράβας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν όχι μία, αλλά δύο φορές, να διασπάσουν το πλήθος που διαμαρτύρεται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που επιχειρεί να φτιάξει η Κυβέρνηση της ΝΔ στη Λέσβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την επίθεση των ΜΑΤ έπιασαν μάλιστα και μικρές εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος.

 

Κλείνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Έκτακτη σύσκεψη   

 

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη κλείνουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην εισβολή και στη βία των ΜΑΤ προς τους κατοίκους των νησιών.

Στις 11 σήμερα το πρωί ο κ. Μουτζούρης έχει καλέσει σε έκτακτη σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Δημάρχους.

Δείτε βίντεο:

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ