Δημουλα ποιήτρια
Κοινωνία

Κική Δημουλά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της σπουδαίας ποιήτριας

Ιατρικό ανακοινωθέν για τον το θάνατο της Κικής Δημουλά εξέδωσε το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες η σπουδαία ποίητρια.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ακαδημαϊκός και ποιήτρια Κική Δημουλά είσηλθε  στο Θεραπευτήριο Υγεία στις 2 Φεβρουαρίου λόγω χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

«Σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:56 απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής σε έδαφος σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και καρδιακής ανεπάρκειας», τονίζεται στο ανακοινωθέν.

 

Ποια ήταν η Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1931 στην Αθήνα και συγκαταλεγόταν στις σπουδαιότερες ποιήτριες της Ελλάδας. Ήταν τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ έλαβε σειρά βραβείων και διακρίσεων για το έργο της.

Το 2001, μάλιστα, έλαβε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Το 2009 διακρίθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου της, ενώ έναν χρόνο αργότερα (2010) τιμήθηκε με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας.

Το 2015 αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτορα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ποιήματά της μεταφράστηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες.

Είχε παντρευτεί τον πολιτικό μηχανικό και ποιητή Άθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ