Κοινωνία

Τρόμος για 80χρονη στην Εύβοια: Εισέβαλαν στο σπίτι της και την απείλησαν με μαχαίρι

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 80χρονη γυναίκα στις Κονίστρες Ευβοίας όταν δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της, την ακινητοποίησαν υπό την απειλή μαχαιριού και την λήστεψαν.

Η ληστεία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής, η αστυνομία ταυτοποίησε, εντόπισε και συνέλαβε τους δύο αδίστακτους ληστές, ηλικίας 34 και 37 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες παραβίασαν μία από τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού της 80χρονης και εισέβαλαν στο εσωτερικό του έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια ακινητοποίησαν την 80χρονη, με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού και αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα χρυσαφικά. Πριν τραπούν σε φυγή κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο την ηλικιωμένη και κατέστρεψαν το κινητό της τηλέφωνο.

Στα σπίτι των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο κουκούλες τύπου full face, τρία μαχαίρια, τρεις σουγιάδες, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο κατσαβίδια, 18 ρολόγια χειρός, ο τρόπος κτήσης των οποίων διερευνάται, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που αποδόθηκε στην παθούσα.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ