κάνναβης, Πειραιάς
Κοινωνία

Πειραιάς: Πάνω από ένας τόνος χασίς σε κοντέινερ με προορισμό τη Λιβύη

Ειδικότερα, η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη διά θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτιο έδειξε ότι το φορτίο, προερχόμενο από τη Βηρυτό του Λιβάνου, είχε ως τελικό προορισμό τη Λιβύη, με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά (transit), όπου και εντοπίστηκε, δεσμεύτηκε και ελέγχθηκε.

Όπως διαπιστώθηκε, το συγκεκριμένο κοντέινερ, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», το οποίο είχε φορτωθεί στο πλοίο «Cartagenatrader», είχε αναχωρήσει από τη Βηρυτό στις 21 Δεκεμβρίου με τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης.

 

Εντοπισμός πάνω από 1,25 τόνων κατεργασμένης κάνναβης

Μετά τον εντοπισμό του στον Πειραιά, στις 16 Ιανουαρίου κλιμάκιο αστυνομικών, στελέχη του Τμήματος Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, λιμενικοί και τελωνειακοί προχώρησαν στον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου. Όπως προέκυψε, περιείχε 2.279 χαρτοκιβώτια με είδη τροφίμων, στα οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός πολτού από χουρμάδες και κατασχέθηκαν 6.304 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με διάφανη μεμβράνη και αποτυπωτικό χαρτί (καρμπόν), που περιείχαν κατεργασμένο χασίς, συνολικού βάρους ενός τόνου και 257 κιλών.

 

κάνναβη

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο ανάλογης συνεργασίας των συναρμόδιων Αρχών, το 2019 είχαν επιτευχθεί:

  • Κατάσχεση, στις 7 Ιανουαρίου, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός εμπορευματοκιβωτίου προερχόμενου από τη Λατάκεια της Συρίας, 750 κιλών συνθετικών ναρκωτικών χαπιών captagon, συνολικά περίπου 4.790.171 χαπιών, εντός ράβδων μολύβδου.
  • Κατάσχεση, στις 26 Ιουνίου, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός τριών εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από τη Λατάκεια της Συρίας, όπου βρέθηκαν 33 εκατομμύρια χάπια captagon.
  • Κατάσχεση τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο στα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Δυρραχίου στην Αλβανία, εντός εμπορευματοκιβωτίων, προερχόμενων από το Εκουαδόρ, 706 κιλών κοκαΐνης.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...