δεξαμενόπλοιο 'HAPPY LADY''
Κοινωνία

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο Καμερούν

Την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών που είχαν απαχθεί στο Καμερούν μετά από επίθεση ενόπλων στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλιάς Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου 'HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183.

Το πλοίο είχε δεχθεί την επίθεση ενώ αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο κ. Πλακιωτάκης.

https://www.facebook.com/plakiotakis/posts/10157216976078471

Από το περιστατικό είχε τραυματιστεί ένας Έλληνας, ο οποίος διακομίστηκε τότε σε τοπικό νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία καθώς ο τραυματισμός του είχε προκληθεί από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ' αυτό ένοπλοι φρουροί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης