περιπολικό βράδυ
Κοινωνία

Μοίρες Ηρακλείου: Πώς έφτασε στο έγκλημα – Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, μετά την κακουργηματικής φύσεως πράξη που φέρεται να διέπραξε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Μοίρες Ηρακλείου, με τραγικό θύμα έναν 79χρονο και σοβαρά τραυματισμένη την ηλικιωμένη σύζυγο του μπροστά στα μάτια του 17χρονου εγγονού τους, καλείται να δώσει κατά την απολογία του (αύριο το πρωί στις 10.00) ο 51χρονος αγροτοκτηνοτρόφος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο 51χρονος έφτασε μεθυσμένος στο σπίτι του θύματος αναζητώντας την πρώην σύζυγό του, όταν για αναίτιους λόγους όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες άνοιξε πυρ κατά εκείνου. Από “θαύμα” δεν υπήρξαν κι άλλα θύματα, καθώς παρόντες ήταν η σύζυγος του ηλικιωμένου άνδρα, η οποία νοσηλεύεται με διαμπερές τραύμα στον ώμο, ο εγγονός του και δυο ακόμα φίλοι του.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ένας από τους δυο δικηγόρους του, ο Νικόλαος Παπαδαντωνάκης, η πηγή του κακού ήταν η εδώ και πέντε χρόνια εξάρτηση του 51χρονου από το αλκοόλ, η οποία θεωρείται και ως η βασική αιτία της απομάκρυνσης της πρώην συζύγου του και των τριών παιδιών τους, από την ζωή του. “Στο ζευγάρι συνέβαινε ότι ακριβώς συμβαίνει πάντα όταν ο ένας από τους δυο είναι αλκοολικός. Οι δυο τους ήταν πάρα πολλά χρόνια μαζί, καθώς γνωρίζονται από παιδιά. Είναι από το ίδιο χωριό, έχουν μεγαλώσει μαζί, έχουν σπουδάσει μαζί, ενώ μέχρι και πριν πέντε χρόνια, που η ζωή του 53χρονου μετατράπηκε σε εφιάλτη από το αλκοόλ, έκαναν τα πάντα μαζί σε όλα τα επίπεδα.

Μαζί έχουν και τρία παιδιά από τα οποία τα δυο σπουδάζουν, ενώ το 16χρονο ζει με την μητέρα του” εξηγεί ο Νικόλας Παπαδαντωνάκης και προσθέτει: “Έπινε πάντα αλλά ήταν κοινωνικός πότης, αυτό που πίνουμε όλοι σε
μια παρέα και τίποτα παραπάνω. Μια στιγμή όμως πριν από πέντε χρόνια ήταν αρκετή για να καταστρέψει τη ζωή την δική του και της οικογένειας του. Έτσι αρχίσανε τα προβλήματα σε οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξαιτίας του αλκοόλ καταστράφηκε εντελώς. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο διαταράχτηκαν οι σχέσεις με την πρώην σύζυγο του. Η γυναίκα μάλιστα από κάποιο σημείο και μετά του απαγόρευε την οποιαδήποτε επαφή”.

Οι εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί από την εξάρτηση του, αλλά και οι χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειες που έκανε απεξάρτησης φαίνεται πως οδήγησαν στην οριστική ρήξη: “Η γυναίκα δεν φταίει σε τίποτα. Για αρκετό διάστημα μάλιστα σχεδόν του κρυβόταν. Εκείνος δεν ήξερε που έμενε, από πληροφορίες που του δόθηκαν ή προφανώς κάπου είδε το αυτοκίνητο της στις Μοίρες, έτσι πήγε στο σπίτι που υπέθετε γιατί δεν ήταν σίγουρος ότι έμενε εκείνη με αποτέλεσμα να γίνει ότι έγινε”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου ο 51χρονος εξακολουθεί να μην θυμάται τίποτα από το κακό το οποίο φέρεται να διέπραξε “Ο λόγος που τον οδήγησε στην πράξη του ήταν η νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών εξαιτίας του αλκοόλ. Στο μυαλό το δικό του, όπως και σε όλα τα εξαρτημένα άτομα, συμβαίνουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Δεν ήξερε τι έγινε και τι έκανε. Δεν θυμάται τίποτα, ούτε που ήταν πριν, ούτε πως βρέθηκε στο σπίτι, τίποτα απολύτως”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ