Κοινωνία

Κάμερα «τσάκωσε» σπείρα στα πράσα να κλέβει εξαρτήματα αυτοκινήτου και εργαλεία από οικοδομή

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιδιοκτήτες οικοδομής στο Νότιο Πήλιο βλέποντας τις εικόνες από τη λεηλασία

Απίστευτο. Κάμερα «τσάκωσε» σπείρα να κλέβει εξαρτήματα αυτοκινήτου και εργαλεία από ανεγειρόμενη οικοδομή ιδιοκτησίας ζωγράφου σε περιοχή του Νότιου Πηλίου.

Οι ιδιοκτήτες της οικοδομής δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τις εικόνες από το σύστημα καταγραφής που εγκατέστησαν για φύλαξη.

Άγνωστοι με ιδιαίτερη άνεση και χαλαρότητα, βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης ξημερώματα Πέμπτης τέσσερα άτομα, βρίσκονταν μέσα στο οικόπεδό τους και έκλεβαν διάφορα αντικείμενα από το όχημά τους και εργαλεία από την οικοδομή.

Οι παθόντες δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό αν και το σπίτι τους βρίσκεται στα 300 μέτρα από την οικοδομή που ανεγείρεται στο ίδιο οικόπεδο. Όμως την επομένη το πρωί οι κάμερες είχαν καταγράψει καρέ καρέ τις κινήσεις της σπείρας, είχαν καταγράψει και τα ακριβή χαρακτηριστικά των δραστών οι οποίοι ήταν τουλάχιστον τέσσερις.

Στις εικόνες οι κλέφτες διακρίνονται καθαρά καθώς δεν είχαν καλύψει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Μάλιστα, ήταν ντυμένοι σαν πήγαιναν βόλτα, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο διακρίνονται να κρατούν στα χέρια τους κλεμμένα αντικείμενα και να μιλούν χαλαρά προφανώς ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες των επόμενων ενεργειών τους, χωρίς να τους διακατέχει κανένα άγχος μη τυχόν και εντοπιστούν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σπείρα που αδειάζει αυτοκίνητα από εξαρτήματα όπως καθρέφτες, φώτα, μπαταρίες, ενώ επίσης στο στόχαστρό της έχει θέσει οικοδομές και κτήματα από τα οποία κλέβει εργαλεία. Η δράση της προκαλεί πονοκέφαλο σε συνεργεία που δουλεύουν στην ύπαιθρο και κατόχους αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλέφτες άρπαξαν εξαρτήματα από βαρύ όχημα των ιδιοκτητών της οικοδομής. Στη συνέχεια βρήκαν την πόρτα ανοιχτή από το γκαράζ μπήκαν μέσα και άρπαξαν από την οικοδομή ό, τι μπορούσε να πάρει ο καθένας.

Οι παθόντες διαπίστωσαν ακόμη ότι από την οικοδομή έλειπε μεγάλος επαγγελματικός τροχός. Από τη μία στιγμή στην άλλη μέτρησαν απώλειες περίπου 1.500 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για την υπόθεση ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, που διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: taxydromos.gr (Κατερίνα Μαρούγκα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ