Κοινωνία

Απίστευτη «κομπίνα» σε ταξί στη Θεσσαλονίκη: Δείτε τι έβαλαν αντί για ταξίμετρο για να μην κόβουν αποδείξεις

«Λαυράκι» έβγαλαν οι αστυνομικοί έλεγχοι σε ταξί στη Θεσσαλονίκη - Τι συνιστά η αστυνομία στους πολίτες 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε ταξί το τελευταίο πενθήμερο είχαν ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα σε 20 οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για μη χρήση ταξιμέτρου πραγματοποίησαν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε Δ.Χ.Ε. οχήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως και 13 Ιουνίου 2019, διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι ταξί, πέντε 5 στις περιοχές Πυλαίας Χορτιάτη και δεκαπέντε 15 στο κέντρο της πόλης, δεν έκαναν χρήση ταξιμέτρου, οπότε σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.

Οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες είχαν βρει μια απίστευτη πατέντα για να παίρνουν το αντίτιμο χωρίς όμως αυτό να καταγράφεται και να εκδίδεται η απαραίτητη από το νόμο απόδειξη.

Ο ανυποψίαστος πελάτης - επιβάτης θεωρούσε πως αυτό που βλέπει είναι ταξίμετρο

Το κόστος της διαδρομής υπολογιζόταν κανονικά όχι όμως και νόμιμα

Οι παραβάτες οδηγοί είχαν απενεργοποιήσει το ταξίμετρο και αντ’ αυτού είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή ( tablet ), στην οποία είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου. Η εν λόγω εφαρμογή κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν σε αυτήν, χωρίς να λαμβάνει όμως αντίστοιχη απόδειξη.

Ελληνική Αστυνομία

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες:

- Όταν εισέρχονται σε Δ.Χ.Ε. όχημα να ρωτάνε τον οδηγό που βρίσκεται το ταξίμετρο
- Όταν εξέρχονται από το ταξί, προτού αποβιβαστούν να ζητάνε τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ