Κοινωνία

Και όμως! Δεν έχει ανοίξει ακόμη το μετρό Θεσσαλονίκης όμως κάνουν έκθεση για τον Λαμπράκη!

Απίστευτα γεγονότα με το μετρό Θεσσαλονίκης, που για να φανεί ότι γίνεται έργο κάνουν έκθεση στον καινουργιο σταθμό "Ευκλείδης"!

Δεν έχουν τέλος τα όσα απίστευτα συμβαίνουν με το μετρό της Θεσσαλονίκης, αφού μετά τα εγκαίνια με τους μουσαμάδες, τη... βόλτα με σταματημένο βαγόνι, τώρα ανοίγουν έναν σταθμό για να κάνουν έκθεση!

Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Ευκλείδης» του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει για το κοινό και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησής του αλλά και της κυβέρνησης να δείξουν κάποιο έργο.

Στον συγκεκριμένο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος φυσικά δεν λειτουργεί, αφού το μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν είναι έτοιμο, φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τίτλο: «Φάκελος Λαμπράκη».

Η έκθεση στον σταθμό του μετρό «Ευκλείδης»

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και από την Αττικό Μετρό ΑΕ, φέρνει στο φως τα απόρρητα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και διατρέχει την εποχή που ο Λαμπράκης υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης και την καριέρα του ως πολιτικός, αθλητής και γιατρός, αναδεικνύοντας τη δίωξη που υπέστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ακόμη και μετά το θάνατό του.

Ο σταθμός «Ευκλείδης» του Μετρό Θεσσαλονίκης (είσοδος από Κωνσταντινουπόλεως) θα είναι ανοιχτός για το κοινό τα απογεύματα από τις 18.00 έως τις 20.00.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ